Silvio Berlusconi, „prieten” cu Vladimir Putin, face apel ca Rusia să nu fie izolată economic

0
0
Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei FOTO Reuters
Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei FOTO Reuters

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, condamnat recent la muncă în folosul comunităţii la un azil de bătrâni, a declarat, sâmbătă, că ţările europene ar trebui să evite o izolare a Rusiei, în contextul tensiunilor din Ucraina, relatează AFP, citată de Mediafax.

Silvio Berlusconi a făcut acestă declaraţie pentru ziarul german Die Welt am Sonntag, menţionând că pe el şi preşedintele rus, Vladimir Putin, îi leagă o „prietenie adevărată”.

„Ar fi regretabil ca Federaţia Rusă să fie din nou izolată. Consecinţa ar fi o nouă aliere a acesteia cu Asia”, a spus fostul premier italian pentru publicaţia germană.

„Pe mine şi pe Vladimir Putin ne leagă o prietenie personală adevărată. De multe ori ni s-a întâmplat să petrecem sfârşituri de săptămână împreună fără să discutăm despre politică”, a declarat Silvio Berlusconi.

Fostul şef de guvern din Italia a mai precizat că în vacanţă a fost vizitat de copiii şi chiar de soţia lui Vladimir Putin. „Copiii lui Putin m-au vizitat deja în vacanţă, iar soţia sa a venit în Italia. Am o relaţie solidă cu el şi îl apreciez mult”, a mai spus fostul premier italian.

Silvio Berlusconi s-a mai exprimat recent în legătură cu situaţia tensionată din Ucraina, acesta avertizând că toată criza din estul Europei riscă să provoace o „revenire la Războiul Rece”. Fostul premier din Italia a mai declarat că sancţiunile economice împotriva Moscovei va forţa Rusia să se „despartă” de statele occidentale.

Anul trecut, Silvio Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de evaziune fiscală, pedeapsa acestuia fiind ulterior schimbată cu muncă în folosul comunităţii.

Silvio Berlusconi este unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Italia, averea sa fiind estimată de către revista Forbes la circa 10 miliarde de dolari.


Citeşte şi:

Silvio Berlusconi a început munca în folosul societăţii la un azil de bătrâni

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a început în mod oficial ispăşirea anului de serviciu în folosul comunităţii la un centru catolic de îngrijire a vârstnicilor din apropiere de Milano. Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de fraudă fiscală, pedeapsa fiindu-i ulterior schimbată cu muncă în folosul societăţii.

Ultima gafă a lui Silvio Berlusconi: „Pentru germani lagărele de concentrare nu au existat vreodată”

Fostul prim-ministru al Italiei Silvio Berlusconi a comis, sâmbătă, o nouă gafă, afirmând că, „pentru germani, lagărele de concentrare nu au existat niciodată”, într-un atac la adresa socialistului Martin Schulz, candidat la preşedinţia Comisiei Europene (CE), relatează AFP.

Silvio Berlusconi va face muncă în folosul comunităţii pentru a-şi ispăşi pedeapsa pentru fraudă

Fostul premier italian şi actual candidat la alegerile europarlamentare Silvio Berlusconi va efectua muncă de interes general, după ce a fost condamnat la patru ani de închisoare în scandalul Mediaset, acuzat că a fraudat statul italian, şi la şapte ani în dosarul Rubygate, în care politicianul a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite