Serviciul ucrainean de Stat de Urgență a numit cele mai minate trei regiuni din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele eforturi ale pirotehniștilor sunt acum concentrate în aceste zone.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Trei regiuni ale Ucrainei sunt cele mai poluate cu obiecte explozive, a declarat Serhiy Reva, șeful departamentului de organizare umanitară de deminare al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei.

Astăzi, aș identifica cele trei regiuni principale care sunt cele mai poluate - acestea sunt regiunile Harkiv, Donețk și Herson, dacă vorbim despre teritoriile de-ocupate. Acestea sunt principalele direcții asupra cărora lucrăm în prezent și asupra cărora principalele eforturi ale noastre sunt concentrate”, a spus el în timpul briefingului de presă

Se observă că numărul unităților pirotehnice din Ucraina este în continuă creștere. Astăzi vorbim despre peste 340 de unități, care numără aproape 1900 de oameni. 

„În perioada 2025-2027, se așteaptă și o nouă creștere treptată a acestui număr”, a adăugat Reva. 

Pericolul minelor în Ucraina

Datorită războiului rusesc împotriva Ucrainei, țara noastră a devenit una dintre cele mai poluate cu obiecte explozive, din lume. În noiembrie 2023, TIME a scris că deminarea Ucrainei ar dura 757 de ani. S-a remarcat că o treime din teritoriul ucrainean este presărat cu milioane de mine neexplodate și bombe cu dispersie, precum și mine terestre și fragmente de obuze.

În ciuda pericolului semnificativ, oamenii încearcă să îndepărteze singuri obuzele inamice. În urmă cu câteva luni, Serviciul de Stat de Urgență a raportat despre o bunica care a scos minele din apropierea casei sale cu mâinile goale. Salvatorii au îndemnat-o să nu mai facă acest lucru și să cheme imediat specialiști. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite