Serviciile secrete din Ucraina se tem că Rusia caută un pretext pentru o posibilă intervenţie militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul ucrainean de securitate avertizează că la baza violenţelor din estul Ucrainei stau oameni ai Rusiei, iar eventualele confruntări militare soldate cu victime ar putea fi un pretext pentru invazia armatei ruse, potrivit Kyiv Post.

„Problemele din estul Ucrainei sunt create la Moscova”, a declarat generalul Vitali Naida, un oficial de rang înalt din cadrul serviciului ucrainean de securitate (SBU), afirmând că miliţiile pro-ruse sunt coordonate de Detaşamentul 54 de recunoaştere al Forţelor aeriene ruse.

„Obiectivul este vărsarea de sânge în estul Ucrainei. Dacă vor fi 100-200 de morţi, într-o oră şi jumătate tancurile şi trupele ruse vor fi în Ucraina”, a continuat Naida, citat de Kyiv Post.

Cu toate acestea, un general american aflat în retragere nu crede că Rusia va declanşa o invazie terestră în estul Ucrainei, mulţumindu-se doar cu crearea de anarhie în aceste regiuni.

"Cred că preşedintele rus Vladimir Putin este puţin mai inteligent decât pare şi nu vrea o invazie", a declarat generalul american în retragere Montgomery Meigs, citat de NBC News.

„Rusia deja are controlul asupra estului Ucrainei prin unităţi speciale care coordonează miliţiile pro-ruse”, a precizat generalul american, subliniind că, deşi în apropierea frontierei ucrainene sunt 40.000 de militari ruşi, conducerea de la Kremlin nu vrea un război convenţional, preferând să genereze „anarhie”, ceea ce duce mai mult spre sfera războiului psihologic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite