Serviciile secrete de la Kiev l-au prins pe naşul lui Putin, Viktor Medvedciuk

0
0
medvedchuk

Serviciile Secrete Ucrainiene au raportat capturarea lui Viktor Medvedciuk, al 12-lea om din Ucraina, din punctul de vedere al averii deţinute şi un apropiat al preşedintelui rus Putin. În momentul capturării el era îmbrăcat în uniforma Forţelor Armate ale Ucrainei.

Adjunctul Poporului de la OPZZh, naşul lui Putin, Victor Medvedciuk, a fost prins, a postat preşedintele Volodimir Zelenski pe reţelele sale de socializare, furnizând şi o fotografie cu politicianul prins şi încătuşat.

"O operaţiune specială a fost efectuată de SBU. Bravo! Detalii mai târziu", a scris Zelenski.

Şeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Ivan Bakanov, a confirmat că Medvedciuk a purtat uniforma Forţelor Armate pentru a se deghiza, în încercarea de a scăpa „de agenţiile de aplicare a legii”. Serviciul de Securitate nu a precizat însă unde se ascundea naşul lui Putin.

„Mulţumesc tuturor ofiţerilor SBU, în special anchetatorilor şi ofiţerilor de contrainformaţii ai serviciilor speciale ucrainene, care, urmând instrucţiunile preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, şi-au dovedit profesionalismul şi au condus această operaţiune specială pe mai multe niveluri, fulgerătoare şi periculoasă,de reţinere a parlamentarului Medvedciuk, conform Legii Ucrainei", a spus Bakanov.


Evadarea lui Medvedciuk: ceea ce se ştie

Medvedchuk este suspectat de trădare şi era în arest la domiciliu înainte de invazia rusă la scară largă. În ajunul atacului rusesc, au existat informaţii despre plecarea secretă a soţiei membrului OPZZ, Oksana Marcenko, în Belarus. Medvedciuk însuşi a scăpat curând.

Ancheta a avut mai multe versiuni operative în care naşul lui Putin s-ar putea ascunde, a spus Venediktov.

Potrivit lui Mihailo Podoliak, consilier al preşedintelui Zelenski, pentru Viktor Medvedciuk va fi mai sigur să fie acum în închisoare.

„Medvedchuk trebuie să se ascundă astăzi într-o închisoare ucraineană pentru a supravieţui. Cu o pedeapsă lungă de închisoare garantată. În Rusia, el trebuie să fie lichidat ca om care a minţit în mod regulat despre starea de spirit din Ucraina, a furat bani şi, în cele din urmă, a devenit unul dintre iniţiatorii războiului" , - a scris pe Twitter, consilierul preşedintelui ucrainean. 

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite