Serie de colete explozibile în Spania: Premierul spaniol Pedro Sanchez, printre persoanele vizate

0
Publicat:

Pe adresa Ambasadei SUA din Madrid a fost trimisă o a șasea bombă, aceasta fiind ascunsă într-un pachet. Printre persoanele care au primit aceste colete se numără premierul spaniol Pedro Sanchez, ministrul spaniol al Apărării Margarita Robles și ambasadorul Ucrainei în Spania, Sergi Pohoreltsev, relatează El Pais.

Politie Spania FOTO Rene Bonilla Shutterstock
Coletele au fost trimise de același expeditor. FOTO Rene Bonilla Shutterstoc

Poliția națională spaniolă caută persoana care a trimis pachetele cu explozibili. Liderul Departamentului de Securitate, care se află în subordinea ministerului de Interne, Rafael Perez, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă că toate cele șase colete au fost expediate de pe teritoriul Spaniei: „există aparența că au fost trimise de pe teritoriul național".

Dintre cele șase, doar unul a explodat, cel de la Ambasada Ucrainei la Madrid. În urma exploziei, un angajat a fost ușor rănit la mână. Celelalte au fost detonate de geniștii poliției spaniole. 

De asemenea, liderul Securității spaniole a mai declarat că aceste colete ar avea un singur expeditor. 

În plus, Parchetul General a deschis o anchetă pentru terorism în acest caz, însă autoritățile nu doresc să ofere amănunte suplimentare. 

Conform unor surse apropiate anchetei, mecanismul consta într-un fir de pescuit care, în momentul deschiderii plicului, provoca deflagrația materialului pirotehnic.

Biroul prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez a primit, joi, 24 noiembrie, o scrisoare care cuprindea un dispozitiv exploziv, conform Politico. 

  Scrisoarea cu bombă adresată prim-ministrului Pedro Sanchez a fost livrată prin poștă și este „similară prin caracteristici și conținut cu cele primite de Ambasada Ucrainei la Madrid, de compania Instalaza din Zaragoza și de Baza Aeriană Torrejón”.   

Un pachet asemănător a fost găsit și la o bază a forțelor aeriene din orașul Torrejon de Ardoz.

Compania spaniolă de armament Instalaza, care fabrică lansatoarele de grenade pe care Spania le-a livrat Ucrainei ca parte a ajutorului militar, a intrat, miercuri, în posesia unei scrisori cu dispozitiv exploziv, care a fost detonat de poliție. 

Centrul de Sateliți al bazei aeriene Torrejón de Ardoz a primit, joi, o scrisoare-bombă care a fost detectată de forțele de securitate înainte de a exploda.  

Ministerul de Interne a afirmat că a dispus „Poliției Naționale și Gărzii Civile să ia măsuri extreme pentru protejarea administrațiilor publice și a clădirilor, în special în ceea ce privește controalele livrărilor prin poștă”.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite