Serbia nu a vândut nicio piesă de armament sau muniţie Ucrainei ori Rusiei, asigură Vucic

0
Publicat:

Aleksandar Vucic a dat duminică asigurări că Serbia nu a vândut nicio singură piesă de armament sau muniţie nici Ucrainei şi nici Rusiei. Preşedintele sârb a anunţat și noi investiţii în industria naţională de apărare, transmite luni agenţia sârbă de presă Tanjug, citată de Agerpres.

Aleksandar Vucic. FOTO Profimedia
Aleksandar Vucic. FOTO Profimedia

Aleksandar Vucic, aflat în vizită în Qatar, a subliniat într-o discuţie cu presa că Belgradul exportă armament exclusiv anumitor utilizatori finali autorizaţi.

Referitor la acuzaţiile că Serbia exportă arme via Turcia, preşedintele sârb a precizat că acordurile cu Turcia privind exportul de muniţie includ o clauză ce stipulează că muniţia exportată în această ţară nu poate fi vândută fără consimţământul Belgradului.

Serbia va continua să producă din ce în ce mai multe arme

Aleksandar Vucic a mai spus că Serbia respectă legislaţia internaţională, dar industria sa de apărare se va dezvolta, menţionând că în acest sector lucrează circa 20.000 de sârbi.

Preşedintele sârb a anunţat că în industria militară sârbă vor fi investiţi circa 100 de milioane de euro prin intermediul companiei Jugoimport SDPR cu scopul de a creşte capacităţile de producţie şi de a deschide noi linii de producţie.

Aleksandar Vucic a mai spus că Serbia va continua să producă din ce în ce mai multe arme.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite