Serbia a fost informată în legătură cu un plan de asasinare a preşedintelui Aleksandar Vucici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandar Vucici FOTO EPA-EFE
Aleksandar Vucici FOTO EPA-EFE

Ministrul de Interne al Serbiei, Aleksandar Vulin, a dezv[luit că a primit recent informaţii de la Europol despre un plan de asasinare a preşedintelui Aleksandr Vucici.

Potrivit lui Vulin, o grupare criminală a pus la cale asasinarea preşedintelui Vucici. Informaţiile provin de la Europol, fiind furnizate Serbiei în data de 14 ianuarie 2021.

Vulin dă asigurări că poliţia sârbă şi Europol au efectuat o operaţiune de identificare a autorilor complotului. Liderul acestei operaţiuni a fost identificat în persoana cetăţeanului muntenegrean Radoje Zvicer, suspectat că ar fi şeful grupării de crimă organizată „Kavak”.

Autorităţile de la Belgrad încearcă să afle dacă Zvicer acţiona în cont propriu sau la ordinul unui „şef politic”.

Premierul Serbiei, Ana Brnabici, a declarat că Zvicer intenţiona să-şi pună planul în aplicare la mijlocul lui februarie.

Întrebat despre acest complot, Aleskandr Vucici a spus că a citit doar informaţiile furnizate de Europol şi nu ştie alte detalii.

„O ţară europeană a transmis informaţii operaţionale (despre tentativa de asasinat, n. red.), a oferit detalii şi mulţumesc pentru aceste lucruri”, a afirmat Vucici.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite