Separatiştii ucraineni sunt dezamăgiţi de Putin: „E un laş. În loc să ne ajute, ne trădează. Va plăti pentru asta cu o revoluţie în Piaţa Roşie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Separatiştii din estul Ucrainei se simt trădaţi de Vladimir Putin. FOTO Reuters
Separatiştii din estul Ucrainei se simt trădaţi de Vladimir Putin. FOTO Reuters

Decizia lui Vladimir Putin de a declara că recomandă amânarea referendumului separatist de la 11 mai şi că sprijină alegerile prezidenţiale de la 25 mai a fost întâmpinată cu dezamăgire de pro-ruşii din estul Ucrainei. „Este un laş. Se teme să nu-şi piardă banii”, crede Rustem, un membru al miliţiilor separatiste.

„Rusia ne-a abandonat şi ea. Foarte bine, va trebui să ne luptăm singuri cu fasciştii. Dar tot nu-mi vine să cred”, explică Natalia Medvedenko, o localnică în vârstă de 58 de ani din Slaviansk. 

Ieri, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că sprijină alegerile prezidenţiale şi parlamentare de la 25 mai din Ucraina - despre care până acum susţinea că sunt ilegitime - şi că recomandă separatiştilor din est să amâne referendumul pentru independenţă de Kiev fixat la 11 mai. 

Astăzi, Kievul a anunţat, pentru prima dată de la izbucnirea crizei separatiste din estul ţării, că este dispus să negocieze cu liderii sprijiniţi de Rusia.

„Toată lumea este sătulă de război: atât forţele de ordine, cât şi civilii. Prin urmare, dacă este posibil să soluţionăm acest conflict prin dialog, autorităţile ucrainene sunt pregătite să facă asta”, a declarat în urmă cu câteva minute Viktoria Siumar, secretar-adjunct al Consiliului pentru Securitate Naţională al Ucrainei, citată de agenţia de ştiri UNIAN. 

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/ucraina" target="_blank">View the story "Ucraina " on Storify</a>]

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite