Șeful Ryanair, lovit în faţă cu o plăcintă, la Bruxelles. Michael O'Learya avut o reacție neașteptată

0
Publicat:

Michael O'Leary, șeful Ryanair, a fost lovi în față cu o plăcintă cu frișcă în timp ce se afla la Bruxelles, la sediul central al Uniunii Europene. Gestul celor două persoane a fost unul de protest față de emisiile de carbon pe care le degajă cea mai aglomerată comapnie aeriană din Europa.

Președintele Ryanair, lovit cu o plcintă în față  FOTO Captură video Youtube
Președintele Ryanair, lovit cu o plcintă în față FOTO Captură video Youtube

Potrivit Reuters, cele două persoane au strigat „Opriți poluarea”, după ce l-au lovit cu plăcinta, una aplicându-i-o pe față, iar cealaltă pe ceafă, tocmai când se pregătea să facă o fotografie cu un portret de carton al președintei Comisiei Europene, Ursuna von der Leyen. Cele două fete s-au îndepărtat apoi, în timp ce șeful Ryanair se ștergea cu batista, fără să se impacienteze, însă.

Michael O'Learya a rămas foarte calm, și-a scos batista din buzunar și s-a șters pe față. Întrebat de jurnaliști ce vrede despre acest gest, el a răspuns că îi place plăcinta cu frișcă.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa

Ryanair este cea mai mare companie aeriană din Europa ca număr de pasageri, iar numărul călătorilor este cu 20% mai mare după pandemie, decât înaonte de aceată perioadă. Grupul de reflecţie Transport & Environment (T&E), cu sediul la Bruxelles, estimează că Ryanair a emis 13,3 milioane de tone de CO2 în 2022, ceea ce o face cea mai poluantă companie aeriană.

Ryanair susţine că este una dintre cele mai eficiente companii aeriene din lume datorită numărului mare de pasageri pe care îi înghesuie în aeronavele sale şi a numărului redus de locuri goale.

Compania intenţionează să efectueze 12,5% din zboruri folosind combustibil sustenabil pentru aviaţie până în 2030. O'Leary, care este directorul general al grupului, a glumit ulterior pe seama protestului. „Singura mea plângere a fost că frişca era artificială şi nu era gustoasă”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite