Şefii marilor companii o vor pe Angela Merkel cancelar şi după alegerile din septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii marilor companii cu afaceri internaţionale speră că Angela Merkel îşi va păstra postul de cancelar după alegerile parlamentare din Germania, programate în septembrie, întrucât ar consolida perspectivele economice ale zonei euro, arată un sondaj citat de „Financial Times“.

Alegerile parlamentare din Germania vor avea loc la 22 septembrie, iar unele proiecte europene importante, precum formarea unei uniuni bancare, au fost blocate până la încheierea votului.

Din cei peste 1.500 de directori de companii consultaţi în cadrul sondajului trimestrial FT/Economist Global Business Barometer, peste 60% au afirmat că ar fi mai încrezători în perspectivele economice ale Europei dacă Merkel îşi păstrează funcţia de cancelar. Doar 16% afirmă că ar avea mai puţină încredere, în timp ce restul au răspuns că nu ştiu.

Deşi zona euro a revenit pe creştere economică în aprilie-iunie, după şase trimestre de contracţie, doar 7% dintre şefii de companii consultaţi consideră încheiată criza din zona euro, în timp ce peste 80% afirmă că uniunea monetară se confruntă în continuare cu dificultăţi. Principalele riscuri sunt cele economice şi din piaţa financiară, precum şi cele politice, au adăugat aceştia.

Procentajul directorilor de companii care se aşteaptă la îmbunătăţirea situaţiei economiei globale este uşor mai ridicat decât al celor care anticipează o înrăutăţire a situaţiei, arată sondajul. Astfel, 27% dintre persoanele consultate estimează o îmbunătăţire a situaţei în următoarele şase luni, iar 25% condiţii mai dificile. Restul se aşteaptă la menţinerea situaţei actuale. Sondajul a fost realizat în perioada 9 iulie - 12 august.
 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri