Secretele submarinelor nucleare britanice au ajuns pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Informaţii secrete despre submarinele britanice cu propulsie nucleară au fost publicate pe Internet din greşeală.

Informaţiile secrete dezvăluite se referă la opiniile experţilor privind modul în care flota submarinelor poate gestiona un accident catastrofal.

Documentul guvernamental despre vulnerabilităţile submarinelor nucleare a fost publicat având părţile sensibile înnegrite, însă din cauza unei erori tehnice acestea puteau fi citite. Părţile înnegrite arătau ce uşor este, din cauza unui defect de structură, să fie provocată o topire a miezului reactorului de pe un submarin nuclear, la fel cum s-a întâmplat la Fukushima, şi dădeau detalii, de asemenea, despre capacităţile navelor americane. Unele pasaje descriau modul în care sunt protejate submarinele nucleare britanice.

Raportul a fost scris în 2009 şi a fost văzut doar de câţiva lideri militari şi politicieni importanţi, inclusiv secretarul apărării, Liam Fox. Luna trecută el a pledat pentru o modificare a designului reactoarelor de pe submarine şi înlocuirea lor cu o versiune mai modernizată.

Orice persoană având cunoştinţe de bază despre un computer putea accesa părţile cenzurate şi putea citi fiecare cuvânt din raportul care iniţial fusese "restricţionat". Ministerul Apărării a recunoscut între timp greşeala şi a înlocuit documentul cu o versiune mai securizată.

Sursa informaţiei este aici şi aici.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite