Schimbare radicală în Ucraina. Zelenski cere permiterea dublei cetățenii

0
Publicat:

Volodimir Zelenski a propus luni permiterea dublei cetățenii în Ucraina, atât pentru ucraineni, cât și pentru luptătorii străini care sunt angajați de partea forțelor armate ale Kievului împotriva agresorului rus.

Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

Este vorba de o schimbare radicală într-o țară care a interzis mult timp cetățenia mutiplă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Zelenski, această reformă ar trebui să fie în beneficiul „luptătorilor străini care au venit să apere Ucraina, a celor care luptă pentru libertatea Ucrainei ca şi cum ar fi patria lor”.

Textul le va permite, de asemenea, „tuturor etnicilor ucraineni şi urmaşilor lor din întreaga lume să aibă cetăţenia noastră, cu excepţia, desigur, a cetăţenilor statului agresor”, a adăugat el.

Ucraina nu permite în prezent dubla cetăţenie, notează AFP. Prin urmare, oricine solicită cetățenia ucraineană trebuie să renunţe la cetăţenia originală.

Mii de străini au ajuns în Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie 2022, pentru a lupta împotriva forţelor ruse. Mai multe unităţi formate din ruşi luptă, de asemenea, de partea ucraineană, denunţând regimul Putin.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite