Scene șocante în Țara Galilor după un accident rutier în care au murit doi adolescenți. Sute de oameni s-au revoltat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 150 de persoane, mulți dintre ei purtând cagule, au incendiat și au aruncat cu diverse obiecte în poliție în Cardiff, în cursul nopții de luni, după ce doi adolescenți pe scuter au murit într-un accident, pe fondul unor zvonuri false pe rețelele de socializare despre o urmărire a poliției, relatează Daily Mail.

Poliția antirevoltă a intervenit după violențe izbucnite în urma unui accident FOTO Captură Daily Ma
Poliția antirevoltă a intervenit după violențe izbucnite în urma unui accident FOTO Captură Daily Ma

Violențele au izbucnit după un accident rutier mortal în suburbia săracă Ely din Cardiff, luni seara, iar ofițerii antirevoltă au fost trimiși să reprime tulburările și să facă arestări. Echipaje de poliție au ajuns la fața locului, după numeroase apeluri la serviciile de urgență ale localnicilor îngroziți, după ce mașinile lor au fost incendiate.

Alun Michael, comisarul laburist pentru poliție și criminalitate din sudul Țării Galilor, a declarat că doi tineri au murit în urma unui accident rutier - după care s-au răspândit zvonuri false privind implicarea poliției într-o urmărire „ceea ce nu a fost cazul”.

Poliția din sudul Țării Galilor a precizat că accidentul „se produsese deja la sosirea ofițerilor”. Un ofițer de rang înalt aflat la fața locului a declarat că o persoană a fost atacată pentru că tinerii care participau la revoltă au crezut că este un ofițer sub acoperire.

Poliția nu a comentat ce s-a întâmplat înainte de accident. Potrivit unor declarații neconfirmate ofițerii ar fi încercat să oprească doi adolescenți care se deplasau cu scutere electrice, care sunt ilegale pe șosea sau în spații publice.

Imaginile difuzate în direct pe YouTube au arătat bande de tineri atacând ofițerii antirevoltă cu cărămizi, pavele, pietre, artificii, uși și chiar o toaletă, în scene șocante de violență.

O duzină de ofițeri au fost răniți în timpul atacurilor vandalilor. Mulțimea a spart geamurile mașinilor înainte de le răsturna și da foc. Anvelopele au explodat după ce au fost aruncate peste ele gunoaie și saltele.

Sunt scene pe care nu ne așteptam să le vedem în comunitățile noastre, în special într-o comunitate atât de unită precum Ely. Am primit un număr mare de apeluri de la rezidenți care au fost, pe bună dreptate, speriați de acțiunile acestui grup numeros care intenționa să provoace infracțiuni și dezordine.

Nivelul de violență față de serviciile de urgență și pagubele provocate bunurilor și vehiculelor sunt inacceptabile.

Acum ne concentrăm pe investigarea circumstanțelor coliziunii și a scenelor îngrozitoare care au urmat”, a transmis poliția.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite