Scandalul mieilor românești în Grecia. Fermier: „Am cerut controale atât pentru falsificarea originii, cât și pentru speculă nerușinată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mieii din România sunt subiectul unui scandal în Grecia, între crescătorii autohtoni de oi și comercianți. Un fermier spune că „jumătate din magazine vând miei românești ca și cum ar fi autohtoni”.

Mieii din România, subiect de scandal în Grecia - Foto Freepik
Mieii din România, subiect de scandal în Grecia - Foto Freepik

În orașul Volos, conflicte aprinse au izbucnit între crescătorii de animale și comercianții de carne, pe fondul acuzațiilor de concurență neloială. Potrivit gegonota.news, crescătorii de animale protestează pe motiv că piața este inundată de miei importați din România, care sunt comercializați ca fiind produse locale, conform Rador Radio România, citată de G4Media. 

Beneficiind de lacunele legislative care permit lipsa ștampilei de origine a animalelor, comercianții importă miei din România și îi comercializează în măcelării drept produse grecești, potrivit plângerilor președintelui asociației crescătorilor de animale din regiunea Volos. 

I-au cumpărat cu mai puțin de 9 euro și îi vând cu 16 euro kilogramul. Este o înșelăciune și am cerut controale atât pentru falsificarea originii, cât și pentru speculă nerușinată. 50% din magazinele de carne răspund astfel nevoilor de Paște, dar acest lucru este în detrimentul fermierilor și consumatorilor. Nu avem dreptul de a face publice nume, dar acest lucru se întâmplă. Controalele au început astăzi”, a afirmat președintele crescătorilor de animale din regiunea Volos pentru gegonota.news. 

Potrivit sursei citate, prețul de vânzare al mieilor din România se situează în jurul sumei de 4,5 euro. Această valoare este influențată de disponibilitatea crescută a mieilor pe piață, determinată de iarna blândă, de asemenea aceștia au o greutate care se potrivește cererii pieței grecești. 

Astfel, comercianții din Thesalia par să înregistreze profituri substanțiale, în timp ce crescătorii de animale se confruntă cu dificultăți financiare, mai ales după ce au suferit pierderi semnificative anul trecut, când 80.000 de animale au pierit din cauza inundațiilor. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite