Scandalul circumciziilor fără consimțământ. Medic, acuzat că a efectuat procedura fără acordul părinților

0
Publicat:

Un medic este în centrul unei controverse, după ce a efectuat circumcizia unui copil fără acordul tatălui său, provocând complicații grave. Dr. Balvinder Mehat, care a fost anterior suspendat pentru circumcizia unui alt copil fără acordul mamei, se confruntă acum cu noi acuzații legate de practica sa.

Un medic, acuzat că a efectuat circumcizia a doi băieți, fără acord corespunzător FOTO Shutterstock
Un medic, acuzat că a efectuat circumcizia a doi băieți, fără acord corespunzător FOTO Shutterstock

Dr. Balvinder Mehat a fost suspendat de Consiliul Medical General în 2019, dar nu și-a pierdut locul de muncă, deoarece un tribunal a decis că nu prezintă „nici un risc pentru pacienți”, notează BBC News.

Cel mai recent băiat supus procedurii chirurgicale a avut nevoie de o nouă intervenție în spital după ce penisul i s-a infectat în urma circumciziei.

Dr. Mehat a mai comis o faptă similară în iulie 2013, după ce bunica paternă a copilului l-a dus la procedură fără ca mama lui să știe. În ultimul caz, băiatul - care avea atunci șapte ani - a fost supus procedurii pe 19 octombrie 2022, când mama lui l-a dus la spital, de această dată, fără acordul tatălui.

Consimțământul pentru circumcizia unui copil ar trebui obținut de la ambii părinți, conform îndrumărilor Asociației Medicale Britanice (BMA), care face referire la cazul anterior care îl implică pe dr. Mehat.

Mama băiatului a semnat două formulare de declinare a răspunderii, susținând că doar ea avea responsabilitatea părintească și că nimeni altcineva nu a fost implicat în îngrijirea lui, dar acestea erau datate după ce fusese deja efectuată circumcizia.

Deși băiatul și-a revenit după cele întâmplate, tatăl său este îngrijorat că va avea probleme când va crește.

Am vorbit cu alte persoane pe forumuri online; nu toată lumea vrea să fie circumcisă. Afectează bărbații, fizic și psihic, mai ales când acea decizie nici măcar nu face parte din ceea ce ai ales”, a spus el.

Tatăl s-a plâns la Consiliul Medical General (GMC), care a investigat, dar a închis plângerea „pe baza faptului că nu exista nicio perspectivă realistă de a dovedi că aptitudinea doctorului Mehat pentru a profesa a fost afectată”, potrivit unui document văzut de BBC.

Cu toate acestea, tatăl a cerut ca decizia respectivă să fie revizuită, iar GMC a constatat acum că „ar putea fi viciată material”.

Înseamnă că urmează să înceapă o nouă revizuire „pentru protecția publicului”.

Dr. Mehat a declarat pentru BBC: „Recunoaștem decizia GMC de a revizui acest caz și vom coopera pe deplin, încă o dată, cu revizuirea faptelor. Credem că procedura a fost efectuată corect și cu acordul corespunzător”.

GMC nu a vrut să ofere un comentariu, dar un document văzut de BBC spunea: „Remarcăm că un comportament similar al Dr. Mehat a fost anterior stabilit ca echivalând cu o abatere gravă. Dacă s-ar constata că a fost repetat, acest lucru ar fi un factor agravant.”

Documentul mai spunea: „Corespondența ulterioară a Dr. Mehat sugerează că înțelegerea sa cu privire la momentul în care o persoană are responsabilitatea părintească poate rămâne viciată și/sau incompletă. Acest lucru se întâmplă în ciuda constatărilor Tribunalului anterior. Până la rezolvarea oficială, acest lucru poate reprezenta un risc continuu pentru pacienți.

De ce a fost circumcis al doilea băiat

Băiatul a fost dus la Centrul Medical Bakersfield din Nottingham de mama sa pe 19 octombrie 2022. Părinții băiatului erau căsătoriți, dar despărțiți, iar tatăl nu știa că procedura urma să fie efectuată.

Dr. Mehat i-a pus băiatului un dispozitiv Plastibell, care este folosit în procedurile de circumcizie a copiilor. Tatăl băiatului a spus că procedura a fost dureroasă pentru fiul său.

Era pe deplin conștient de ceea ce s-a întâmplat”, a spus tatăl băiatului.

Când mi-a vorbit despre asta, mi-a spus că simțea totul, iar injecția cu lidocaină [anestezicul local] nu a funcționat de fapt. A simțit că se electrocutează pe tot corpul.”

Tatăl a aflat despre circumcizie doar câteva zile mai târziu.

Îndrumarea BMA spune că circumcizia ar trebui făcută numai dacă este în interesul general al copilului. Cu toate acestea, tatăl a spus că încă nu știe ce discuții au fost purtate între doctorul Mehat și mamă, pentru a stabili dacă procedura era sau nu în interesul fiului lor.

El a spus că el și mama au discutat despre circumcizie când fiul lor era copil, dar din cauza dezacordului lor, el nu a fost circumcis atunci.

Care au fost complicațiile

Tatăl băiatului a spus că fiul său „s-a trezit țipând de agonie” pe 22 octombrie 2022 și l-a dus la Spitalul Royal Derby.

Băiatul a suferit apoi o intervenție chirurgicală de urgență pentru a-i fi scos dispozitivul Plastibell pentru că, potrivit contului, acesta „provoca constricție”.

Chirurgul care a efectuat procedura a explicat că dispozitivul a fost suturat incorect, făcându-l să migreze și întrerupând alimentarea cu sânge a glandului”, a spus tatăl.

Mama băiatului a semnat două formulare de declinare a răspunderii, datate după efectuarea circumciziei.

Dr. Mehat a spus GMC că mama băiatului și-a adus certificatul de naștere la cabinetul de medicină generală pe 19 octombrie 2022 - ziua circumciziei. Tatăl nu era numit pe certificatul de naștere, dar avea totuși responsabilitatea părintească pentru fiul său, deoarece era căsătorit cu mama băiatului.

Ce spun autoritățile

Tatăl băiatului a contactat Poliția din Nottinghamshire după ce a aflat că Dr. Mehat fusese arestat și investigat anterior în legătură cu copilul pe care l-a circumcis fără acordul mamei sale.

El a spus că poliția l-a informat, inițial, că ofițerii nu pot duce cazul mai departe, deoarece credeau că nu are responsabilitatea părintească pentru fiul său - în ciuda faptului că acesta a furnizat o hotărâre judecătorească contrară.

El a declarat, de asemenea, că poliția i-a spus că nu vor mai fi acțiuni din cauza „dificultăților evidente” și a spus că a cerut lămuriri în acest sens, dar nu i-au fost furnizate.

Poliția din Nottinghamshire a investigat problema și a stabilit că nu există dovezi care să susțină acuzația că a fost comisă o infracțiune, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, potrivit BBC.

Tatăl consideră că polițiștii nu au luat în considerare probele în mod corespunzător în raport cu formularele semnate de mamă și cu hotărârea judecătorească prin care se confirmă că avea răspunderea părintească.

Centrul Medical Bakersfield a fost inspectat de Comisia pentru calitatea îngrijirii (CQC) în iunie 2022.

Practica a fost evaluată cum că „necesită îmbunătățire” în general, iar siguranța serviciilor a fost evaluată ca „inadecvată”.

Raportul mai spune că „nu au fost îndeplinite standardele adecvate de curățenie și igienă”.

GMC consideră acum raportul ca oferind „informații noi”, iar acesta este un alt motiv pentru care urmează să fie efectuată o nouă revizuire.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite