Scandal al achizițiilor publice în Marea Britanie. Camera Lorzilor a cheltuit zeci de mii de lire pe șampanie

0
Publicat:

În contextul crizei de costuri care lovește puternic populația britanică, date obținute prin Legea Libertății de Informare au dezvăluit că membrii Camerei Lorzilor au achiziționat anul trecut șampanie în valoare de 90.000 de lire sterline.

Lorzii britanici, acuzați că au dat zeci de mii de lire pe șampanie
Lorzii britanici, acuzați că au dat zeci de mii de lire pe șampanie FOTO arhiva Adevărul

Potrivit datelor obținute de Partidul Național Scoțian (SNP) și citate de Guardian, lorzii britanici au achiziționat 1.589 de sticle de șampanie, cea mai ridicată cantitate din ultimii cinci ani.

Aceste achiziții au fost făcute atât pentru evenimente din cadrul Camerei Lorzilor, cât și pentru magazinul de cadouri al instituției.

Tommy Sheppard, deputatul SNP pentru Edinburgh East, a declarat că un parlament în care membrii nealeși se bucură de șampanie scumpă și primesc 342 de lire sterline pe zi doar pentru prezență nu este potrivit pentru a reprezenta în mod corespunzător oamenii.

Conform datelor eliberate în urma unei cereri de informații, s-a constatat că, pe parcursul anului, au fost cumpărate 1.589 de sticle de șampanie, la un cost total de 88.987 de lire sterline, aproximativ 56 de lire sterline fiecare.

Costul a crescut ușor față de totalul din 2022, când au fost vândute 1.580 de sticle la un cost de 85.462 de lire sterline.

SNP nu are reprezentanți în Camera Lorzilor din cauza opoziției acestui partid față de această cameră nealeasă.

Un purtător de cuvânt al camerei a declarat că toate băuturile alcoolice, inclusiv șampania, sunt vândute în magazinul instituției cu profit.

Acesta a adăugat că cea mai mare parte a șampaniei este cumpărată de vizitatori din magazinul de cadouri și consumată în afara parlamentului de către membrii publicului sau este vândută la evenimente festive către organizații sau persoane care găzduiesc evenimente în Camera Lorzilor și că aceste achiziții nu sunt plătite de contribuabili.

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite