Şapte oameni au fost ucişi de tauri în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul lunii iulie, în timpul festivalurilor de vară din Spania, şapte oameni au fost ucişi de taurii lăsaţi să alerge pe străzi, patru dintre ei fiind omorâţi doar în weekendul trecut, informează BBC.

Decesele celor şapte persoane au avut loc în timpul alergării taurilor pe străzile Spania, nu în cadrul coridelor. Numărul deceselor cauzate de tauri este destul de mare pentru o perioadă atât de scurtă. 

Printre cei ucişi de tauri s-a aflat şi un consilier orăşenesc, omorât în Penafiel, un sat de lângă Valladolid, aflat la nord de Madrid. Un adolescent de 18 ani a fost împuns în stomac şi ucis în Lerin, Navarra. Celelalte decese au avut loc în timpul festivalurilor luptelor de tauri în Valencia, Murcia, Toledo, Castellon şi Alicante.

Anul trecut, peste 7.200 de tauri şi viţei au fost ucişi de matadori în Spania, potrivit informaţiilor publicaţiei spaniole „El Diario“. Aproximativ 2.000 de coride se ţin în continuare în Spania, în fiecare an, însă numărul a început să scadă, notează BBC. 

Taur in timpul coridei FOTO AP

Criticii spun că aceste ritualuri sunt barbare, însă există mulţi susţinători ai coridelor, inclusiv premierul Mariano Rajoy FOTO AP

În 2010, Catalonia a devenit a doua regiune spaniolă, după Insulele Canare, care să interzică această tradiţie.

Criticii condamnă coridele ca fiind ritualuri barbare, însă există mulţi susţinători în Spania, inclusiv prim-ministrul Mariano Rajoy.

Potrivit unei legi date în 2013, coridele sunt considerare parte din moştenirea culturală a ţării. Coridele au generat 282,4 milioane de euro în 2013, din care 59 de milioane au reprezentat venituri din TVA, potrivit economistului Juan Medina, de la Universitatea din Extremadura.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite