Șapte civili au fost uciși în urma bombardamentelor din Lugansk, anunță administrația instalată de ruși în regiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bombardamente de artilerie ucrainene asupra unui sat din regiunea Lugansk în estul Ucrainei au ucis luni noapte şapte civili, inclusiv trei copii, au anunţat marţi oficiali instalaţi de Rusia în regiune, transmite Reuters.

Șapte decese în rândul civililor au fost raportate de către forțele ruse FOTO Profimedia (arhivă)
Șapte decese în rândul civililor au fost raportate de către forțele ruse FOTO Profimedia (arhivă)

Atacul a lovit satul Krasnorecenskoe din partea regiunii Lugansk controlată de forţele ruse.

Ca urmare a bombardamentelor de artilerie de către forţele armate ale Ucrainei asupra satului Krasnorecenskoe, şapte civili au fost ucişi, inclusiv trei copii (gemeni, o fată şi un băiat născuţi în 2021 şi o fată născută în 2015)", a declarat un reprezentant al Centrului Comun de Control şi Coordonare (JCCC) într-un comunicat publicat.

Reuters nu a putut verifica rapoartele de pe câmpul de luptă.

JCCC a fost înfiinţat ca parte a Acordului eşuat de la Minsk - încheiat între Rusia şi Ucraina şi menit să medieze şi să dezescaladeze conflictul dintre separatiştii susţinuţi de ruşi şi Ucraina care a început după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014.

De la începutul zilei, forţele armate ucrainene au atacat oraşele Alcevsk şi Svatovo cu sistemul american de rachete cu lansare multiplă HIMARS, se precizează în comunicatul citat de TASS.

Ucraina a fost invadată de Rusia la 24 februarie 2022, declanşând ceea ce ţările occidentale numesc un ''război brutal, neprovocat şi ilegal''. Preşedintele rus, Vladimir Putin, numeşte acţiunea drept „operaţiune militară specială'' declanşată ca răspuns la un apel al liderilor republicilor din Donbas. Potrivit TASS, liderul rus a subliniat că Moscova nu intenţionează să ocupe teritoriile ucrainene.

Militarii ucraineni au eliberat prima localitate din regiunea Lugansk

Militarii ucraineni au trecut râul Oskil după contraofensiva de succes din Harkov şi au reuşit să elibereze prima localitate, Bilohorivka, din regiunea Lugansk, cucerită complet de către Rusia, scrie Monitorul Apărării cu referire la Ukraine News 24, care citează un reprezentant al armatei Ucrainei, Serghei Haidai.

Ocuparea Donbasului, format din regiunile Lugansk şi Doneţk, a fost principalul obiectiv anunţat de Putin la începutul invaziei în Ucraina, iar începerea eliberării acestei provincii ar putea declanşa furia Kremlinului.

Militarii ucraineni au trecut râul Oskil după contraofensiva de succes din Harkov şi au reuşit să elibereze prima localitate, Bilohorivka, din regiunea Lugansk, cucerită complet de către Rusia, scrie Monitorul Apărării cu referire la Ukraine News 24, care citează un reprezentant al armatei Ucrainei, Serghei Haidai. Ocuparea Donbasului, format din regiunile Lugansk şi Doneţk, a fost principalul obiectiv anunţat de Putin la începutul invaziei în Ucraina, iar începerea eliberării acestei provincii ar putea declanşa furia Kremlinului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite