Sancţiunile britanice împotriva Rusiei ar putea fi ridicate odată cu pacea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, a vorbit despre ridicarea restricţiilor britanice impuse Rusiei din cauza declanşării războiului din Ucraina.

Liz Truss a afirmat într-un interviu pentru Sunday Telegraph că sancţiunile britanice ar putea fi ridicate dacă conducerea de la Moscova acceptă să respecte încetarea totală a focului în Ucraina şi îşi retrage trupele. 

"Sancţiunile vor dispărea doar cu un acord total de încetare a focului şi retragerea (trupelor), dar şi cu angajamentul de a nu mai comite agresiuni", a declarat Liz Truss, relatează Agerpres.

Sancţiunile britanice au fost impuse împotriva a peste o sută de persoane şi companii ruseşti sau belaruse. La fel ca şi secretarul de stat american, Anthony Blinken, Liz Truss susţine că sancţiunile nu au fost create pentru a fi permanente, dar punctează faptul că Marea Britanie ar reimpune restricţiile în cazul unor noi agresiuni din partea Rusiei asupra ucrainenilor. 

Ministrul britanic de Externe a precizat că înfiinţat şi o unitate specializată în negocieri pentru a sprijini Ucraina în discuţiile cu Rusia, care cel mai probabil va fi de folos atunci când ruşii chiar vor fi serioşi în ceea ce priveşte negocierea păcii. 

"Nu cred că în prezent sunt serioşi şi de aceea am spus că trebuie să fii dur pentru a obţine pacea" , a adăugat Liz Truss. De aceea aceasta consideră că este necesar să fie dublate sancţiunile şi numărul armelor trimise în Ucraina. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite