Seimas din Letonia a suspendat trei acorduri cu Belarusul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputații din Seimas (parlamentul unicameral) leton au decis să suspende trei acorduri bilaterale cu Belarus din 10 octombrie. Declarația corespunzătoare a fost publicată joi pe site-ul legislativului.  

harta tarile baltice estonia lituania letonia bielorusia belarus foto shutterstock

Joi, 15 septembrie, Seimas, în urma rezultatelor celei de-a doua lecturi finale, a decis să suspende funcționarea a trei acorduri bilaterale între Republica Letonia și Republica Belarus”, se spune.

Se indică faptul că această măsură vizează „un acord privind o procedură simplificată de călătorie reciprocă a rezidenților zonelor de frontieră, un acord de asistență reciprocă în chestiuni vamale și un acord privind traficul aerian”. Această decizie a fost luată în legătură cu evenimentele din Ucraina, iar tratatele vor fi suspendate până când Belarus va opri presupusele „încălcări ale dreptului internațional împotriva Ucrainei”.

Anterior, Riga a suspendat un acord de cooperare economică, științifică și tehnică, precum și un acord care permitea livrarea de mărfuri militare din Belarus către Letonia pe calea ferată, în scopul transportării lor ulterioare către țări terțe folosind porturile letone. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite