Letonia a început construcţia unui gard permanent la graniţa cu Belarusul

0
Publicat:

Letonia a început construcţia unui gard permanent la graniţa cu Belarusul, care este şi frontieră externă a UE, relatează DPA.

Gardul de la granița cu Belarus va avea 150 de km.
Gardul de la granița cu Belarus va avea 150 de km.

 Conform Ministerului de Interne al Letoniei, primii câţiva kilometri din acest gard permanent sunt deja în construcţie. În acest scop, aproximativ 70% din secţiunile de frontieră au fost deja curăţate de copaci şi tufişuri, se arată într-un raport transmis marţi guvernului. Raportul precizează că este plănuită construcţia de infrastructură pe aproape 150 de kilometri de frontieră, contractele fiind deja încheiate.

Astfel, noua infrastructură va include rute de patrulare, turnuri de control, poduri terestre şi alte facilităţi. Construcţia infrastructurii ar urma să se încheie până la sfârşitul lunii iunie 2024, în timp ce gardul permanent ar urma să fie finalizat până la sfârşitul lunii februarie 2024. Ca soluţie rapidă, pe diverse secţiuni ale graniţei a fost instalată sârmă ghimpată. Decizia de a construi un gard permanent a fost luată după ce mii de persoane au încercat să intre ilegal în UE prin această frontieră la sfârşitul verii lui 2021.

Uniunea Europeană îl acuză pe liderul autoritar al Belarusului, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de faptul că a adus migranţi din regiuni aflate în criză la graniţa externă a UE într-un mod organizat pentru a pune presiune asupra Occidentului să ridice sancţiunile împotriva regimului său.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite