S-a deschis sezonul la vânătoare de români?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul acutizării intoleranţei faţă de români, într-o fabrică de lângă Veneţia, a apărut la afişier un anunţ desprins parcă din ideologia nazistă. Sub forma unui calendar

Pe fondul acutizării intoleranţei faţă de români, într-o fabrică de lângă Veneţia, a apărut la afişier un anunţ desprins parcă din ideologia nazistă.

Sub forma unui calendar cinegetic, este comunicată "deschiderea sezonului de vânătoare la: români, albanezi, kosovari, ţigani şi alte sălbăticiuni migratoare".

Autorul anunţului sugerează că doborârea "vânatului" se poate face cu arme de foc de orice tip, că nu există o limită cantitativă, iar unde prezenţa este numeroasă, se pot folosi grenade, mitraliere automate sau arme chimice şi câini.

Episodul s-a petrecut într-o fabrică de mobilă din Pieve di Soligo (la 50 de km nord de Veneţia) în care lucrează 15 români.

Secretarul general al sindicatului CGIL (Confederazione Generale Italiana del Lavoro) din Treviso, Paolino Barbiero, a denunţat carabinierilor cele întâmplate. Contactat de "Adevărul", sindicalistul ne-a mărturisit că printre străinii din fabrică domneşte acum tensiunea şi îngrijorarea.

"Episodul nu este unul singular, din păcate. Am fost informat că afişul a mai apărut şi în alte fabrici din zonă, însoţit de inscripţii de aceeaşi factură, pe ziduri", spune Barbiero.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite