Rușii au început să pregătească cetățenii pentru un eventual atac nuclear, afirmă Zelenski

0
Publicat:

Volodimir Zelenski a declarat că oficialii ruși au început pregătirea societății pentru o posibilă utilizare a armelor nucleare. El consideră, însă, că Rusia nu este gata să folosească o astfel de armă.

Rușii au început să pregătească cetățenii pentru un eventual atac nuclear FOTO profimedia
Rușii au început să pregătească cetățenii pentru un eventual atac nuclear FOTO profimedia

„Încep să își pregătească societatea. Asta este foarte periculos. Nu sunt pregătiți să o facă, să o folosească. Dar încep să comunice. Nu știu dacă o vor folosi sau nu o vor folosi. Dar cred că este periculos însuși faptul de a vorbi despre asta”, a declarat Volodimir Zelenski, relatează Digi24.

Zelenski nu crede că rușii ar risca să folosească arma nucleară deoarece din ceea ce vede, rezultă faptul că rușilor aflați la putere le place viața, iar dacă ar lansa o astfel de armă s-ar pune și pe ei în pericol.

„Ceea ce vedem este că oamenilor de la putere din Rusia le place viața și, prin urmare, cred că riscul de a folosi arma nucleară nu este atât de clar cum spun unii experți, deoarece ei înțeleg că dacă ar face-o, nu mai există cale de întoarcere după aceea, nu numai în ceea ce ține de istoria țării lor, ci și pentru ei înșiși ca persoane”, a adăugat Zelenski. 

În ceea ce privește zvonurile că ar fi îndemnat la atacuri occidentale asupra Rusiei, Zelenski a negat aceste zvonuri susținând că o remarcă a sa anterioară nu a fost tradusă corect. De asta a beneficiat conducerea de la Kremlin care a exploatat vorbele sale în timpul propagandei. 

„Trebuie folosite lovituri preventive”, a spus în urmă cu câteva zile Zelenski. El a revenit, în timpul interviului acordat pentru BBC, să clarifice ce a vrut să spună atunci cu adevărat. Președintele ucrainean a precizat că s-a referit la sancțiuni, nu la atacuri militare asupra Rusiei.

„După această traducere, au procedat cum au vrut ei, cum le este de folos și au început să o reinterpreteze în alte direcții”, a spus Zelenski.

„Lumea poate opri de urgență acțiunile ocupanților ruși. Lumea poate pune în aplicare pachetul de sancțiuni în astfel de cazuri și poate face totul pentru a-i determina să părăsească centrala nucleară”, afirmă liderul ucrainean. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite