Ucrainenii au eliberat aproximativ 2.500 kilometri pătrați în ultima contraofensivă

0
Publicat:

Volodimir Zelenski a anunțat, în timpul discursului de vineri seară, că armata ucraineană a reușit să elibereze aproximantiv 2.500 de kilometri pătrați din zonele controlate de forțele ruse.

Ucrainenii au eliberat aproximativ 2.500 kilometri pătrați în ultima contraofensivă Foto Profimedia
Ucrainenii au eliberat aproximativ 2.500 kilometri pătrați în ultima contraofensivă Foto Profimedia

Ultima contraofensivă a ucrainenilor s-a dovedit a fi una de succes. Doar în ultima săptămână armata ucaineană a eliberat peste 29 de localități, potrivit declarațiilor lui Zelenski.

"Numai în această săptămână, soldaţii noştri au eliberat 776 de kilometri pătraţi de teritoriu în estul ţării noastre şi 29 de localităţi, dintre care şase în regiunea Lugansk. În total, 2.434 de kilometri pătraţi din teritoriul nostru şi 96 de localităţi au fost deja eliberate de la începerea acestei operaţiuni ofensive", a spus Zelenski.

Forțele ucrainene și-au intensificat ofensiva în regiunea Harkov dar și în apropiere de Herson. La mijlocul lunii septembrie, Zelenski anunța că armata a eliberat aproape 6.000 de kilometri pătrați în prima contraofensivă lansată în septembrie. 

Și forțele ruse au reușit să revendice primele câștiguri în estul Ucrainei, vineri, după ce au avut o serie de eșecuri consecutive pe toate fronturile, notează Agerpres. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri