Rusia suspendă acordul cu Letonia privind evitarea dublei impuneri

0
0

Decretul prezidențial prevede că suspendarea este introdusă „până când Republica Letonia va elimina încălcările obligațiilor din acord sau până la încetarea acestuia”.

Vladimir Putin. Foto: EPA-EFE
Vladimir Putin. Foto: EPA-EFE

Rusia suspendă acordul de evitare a dublei impuneri cu Letonia. Decretul corespunzător a fost semnat de președintele rus Vladimir Putin.

Suspendarea acordului dintre guvernul Federației Ruse și guvernul Republicii Letonia privind evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale în ceea ce privește impozitele pe venit și capital din 20 decembrie 2010”, spune documentul, publicat luni pe portalul oficial de informații juridice.

Documentul notează că suspendarea este introdusă „până când Republica Letonia va elimina încălcările obligațiilor din acord sau până la încetarea acestuia”.

Decretul a fost semnat „pe baza necesității de a lua măsuri urgente în legătură cu încălcarea de către Republica Letonia a obligațiilor sale” conform unui acord interguvernamental.

Putin a instruit Ministerul de Externe al Rusiei să trimită o notificare părții letone cu privire la suspendarea acordului, iar guvernul rus să înainteze Dumei de Stat un proiect de lege federală privind suspendarea acordului. Decretul intră în vigoare de la data semnării lui - 26 septembrie anul curent.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite