MAE rus acuză Letonia de „xenofobie animalică”, după ce Parlamentul de la Riga a desemnat Rusia drept „stat sponsor al terorismului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia (Arhivă)
FOTO Profimedia (Arhivă)

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a acuzat parlamentul de la Riga de „xenofobie animalică”, după adoptarea unei rezoluţii, în care Letonia a calificat Rusia drept „stat sponsor al terorismului”, relatează Reuters.

„Ţinând cont că este lipsită de orice substanţă cu excepţia xenofobiei animalice din spatele acestei decizii, este necesar să le spunem ideologilor că sunt neonazişti”, a scris Zaharova, pe canalul ei de Telegram, conform Reuters.

Pe lângă numirea Rusiei drept „stat sponsor al terorismului”, rezoluţia votată de parlamentul de la Riga solicită, de asemenea, statelor occidentale să impună noi sancţiuni împotriva Moscovei şi să îşi sporească sprijinul militar, diplomatic, umanitar şi financiar pentru Ucraina. 

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a reacţionat după adoptarea rezoluţiei, notând pe pagina sa de Twitter că Ucraina este recunoscătoare Letoniei şi că „ţara sa încurajează alte state şi organizaţii să îi urmeze exemplul”. 

În urmă cu o săptămână, Letonia a devenit prima ţară membră a UE care a suspendat acordarea de vize cetăţenilor ruşi, fiind exceptaţi de la această măsură doar ruşii ce vor să participe în ţară la înmormântarea unor rude apropiate. 

RusiaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite