Rusia intenționează să își arunce gunoiul pe teritoriile ocupate temporar în Ucraina

0
Publicat:

Centrul Național de Rezistență ucrainean (CNR) a anunțat că autoritățile ruse plănuiesc să se debaraseze de deșeurile de pe teritoriul rusesc, aruncându-le pe teritoriile ucrainene ocupate temporar. 

groapa de gunoi jpg

NRC a declarat că aproximativ 11 milioane de euro ar urma să fie alocate pentru containere de gunoi și echipamente speciale.

„Guvernul rus a publicat un decret privind subvenționarea achiziționării și furnizării de echipamente specializate. Potrivit documentului, Moscova intenționează să cheltuiască 1,3 miliarde de ruble pentru a dota gropile de gunoi din regiunile Donețk, Luhansk, Zaporojieși Herson.

De fapt, rușii vor să transforme teritoriile ucrainene ocupate temporar într-un depozit de gunoi rusesc. Ei intenționează să ducă acolo deșeuri de pe teritoriul Federației Ruse”, se arată într-un comunicat al CNR, citat de YahooNews.com.

Cu toate acestea, rușii vor folosi vehiculele și echipamentele furate de la companiile de salubrizare ucrainene. Între timp, prin intermediul unor companii fantomă, finanțarea va ajunge personal la Mihail Mișustin, șeful guvernului rus.

„Rușilor nu le pasă de populația civilă din zone ocupate și de locul unde vor fi duse gunoaiele”, consideră CNR.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite