Rusia ar putea folosi muniţie cu fosfor în Mariupol, avertizează ministerul britanic al apărării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Rusia ar putea folosi muniţie cu fosfor în Mariupol, unde luptele s-au intensificat şi ar putea crea victime şi în rândul civililor, avertizează ministerul britanic al apărării în ultimul raport privind războiul din Ucraina. De asemenea, ruşii au făcut uz de acest tip de arsenal în regiunea Doneţk.

Britanicii mai spun că armata Ucrainei a reuşit să combată mai multe atacuri ale ruşilor din zonele separatiste din est, Doneţk şi Luhansk, producând mai multe pagube trupelor Moscovei- tancuri, echipamente de artilerie şi blindate, relatează BBC. 

În acelaşi timp, ministerul apărării de la Londra spune că utilizarea rachetelor neghidate de către Rusia face să crească riscul unor victime în rândul civililor.

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că foloseşte bombe cu fosfor în Ucraina şi  că forţele de apărare ucrainene înfruntă armata rusă „în condiţii inegale"

„Pentru a ne salva oamenii şi oraşele, Ucraina are nevoie de o asistenţă militară fără restricţii. La fel cum Rusia foloseşte, fără restricţii, întregul său arsenal împotriva noastră", le-a spus Zelenski şefilor de stat şi de guvern din NATO.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri