Rusia a ocupat mai multe așezări din regiunea Harkov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ocupanții ruși au înregistrat un oarecare succes în regiunea Harkov, conform unian.ua.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Trupele de ocupație ruse continuă să preseze Forțele de Apărare ucrainene din regiunea Harkov .

După cum relatează DeepState, inamicul a ocupat șase localități din regiune. Acestea sunt Strelecha, Pylne, Krasne, Borysivka, Ohirtseve și Pletenivka.

"Inamicul a avansat în Krasnohorivka, lângă Volodymyrivka, și a ocupat Strilecha, Pylne, Krasne, Borysivka, Ohirtseve și Pletenivka. A fost observaată înaintarea inamicului în Ivanivsk și împrejurimile sale", se spune în mesaj. Informația nu a fost confirmată oficial.

Forțele ruse desfășoară operațiuni ofensive relativ limitate de-a lungul graniței ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov și au continuat să obțină câștiguri semnificative din punct de vedere tactic în zone probabil mai puțin apărate.

Dimensiunile raportate ale elementelor ruse angajate în aceste operațiuni limitate și ale grupării de forțe ruse desfășurate de-a lungul graniței din nord-estul Ucrainei indică faptul că forțele ruse nu desfășoară o operațiune la scară largă pentru a învălui, încercui sau pune stăpânire pe orașul Harkov în acest moment. Ukrainska Pravda a raportat că forțele ruse au reluat operațiunile ofensive la nord de Lyptsi (la nord de orașul Harkov) în dimineața zilei de 11 mai și s-au concentrat pe Hlyboke (imediat la nord de Lyptsi), unde bloggerii ruși au susținut că forțele ruse au avansat la periferia așezării și ulterior a confiscat și a curățat așezarea.

Războiul din Ucraina: situația din regiunea Harkov

În conferința de presă de seară cu privire la situația de pe front, Statul Major al Forțelor Armate a raportat că 108 ciocniri de luptă cu inamicul au avut loc pe prima linie în cursul zilei. În direcția Harkov, armata rusă, cu sprijinul aviației, a efectuat atacuri în zonele așezărilor Strelecha, Krasne, Morokhovets, Oliynikove, Lukyantsi, Gatyshche, Pletenivka din regiunea Harkov.

Expertul militar Roman Svitan consideră că ocupanții nu au în prezent forțele necesare pentru a ataca Harkovul. În opinia sa, inamicul va presa la Vovchansk – localitate unde există o cale ferată care merge de la Belgorod la Kupyansk și este foarte importantă pentru ocupanți, spune el.

Între timp, rușii au aruncat în aer un pod lângă Stary Saltov, regiunea Harkov. Expertul militar Oleksandr Musienko spune că, chiar dacă această informație este adevărată, nu va duce la consecințe critice.

Forțele ruse par să încerce să izoleze rapid spațiul de luptă la est de râul Siverskyi Doneț și să pună mâna pe Vovcensk, o direcție de avans despre care forțele ruse ar putea crede că ar putea amenința gruparea ucraineană care se apără în direcția Kupiansk. Imaginile geolocalizate publicate pe 11 mai arată o lovitură rusă care distruge podul barajului Siverskyi Doneț din Stary Saltiv (sud-vest de Vovchansk).

Forțele ruse probabil au distrus podurile într-un efort de a izola forțele ucrainene care operează de o parte și de alta a caracteristicilor de apă, pentru a le împiedica să sprijine forțele ucrainene care se apără împotriva atacurilor ruse în desfășurare lângă Vovcensk. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite