Rusia: 31 de persoane au fost ucise anul trecut, la Moscova, din motive rasiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a operat 33 de arestări în cazurile de crimă din motive rasiale
Poliţia a operat 33 de arestări în cazurile de crimă din motive rasiale

Treizeci şi una de persoane au fost ucise la Moscova în anul 2009, în 62 de atacuri comise pe motive rasiale, a anunţat miercuri poliţia moscovită, în contextul în care crimele vizând străinii sunt în creştere alarmantă în Rusia de la căderea URSS.

'Anul trecut, au fost înregistrate 62 de atacuri împotriva imigranţilor din fostele republici sovietice, dintre care 26 mortale şi 25 de cazuri de agresiuni, cinci dintre acestea din urmă având un rezultat fatal', a declarat şeful poliţiei moscovite, Vladimir Kolokolţev, citat de Interfax.

Zece grupări 'extremiste' au fost dezmembrate şi 33 de persoane au fost arestate în cadrul anchetelor asupra a 34 de crime pe motive rasiale, dintre care 14 mortale, a precizat el.

Atacurile xenofobe au făcut circa 300 de morţi, din 2004 până în 2008, a indicat Biroul pentru drepturile omului din Moscova.

Potrivit unui sondaj publicat în decembrie de către Centrul independent Levada, 54% din ruşi susţin sloganul naţionalist 'Rusia pentru ruşi'.

Preşedintele Dmitri Medvedev declara recent că sunt necesare pedepse 'severe' pentru a face faţă xenofobiei în creştere în Rusia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite