Rubrica „Alegeri europarlamentare 2019” a fost activată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a activat, marţi, rubrica “Alegeri europarlamentare 2019”, unde vor putea afla informaţii cetăţenii români care intenţionează să voteze la secţiile de votare care vor fi organizate în afara ţării.

MAE anunţă că a activat rubrica “Alegeri europarlamentare 2019”, în contextul începerii perioadei electorale aferente organizării şi desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European din 26 mai 2019

La această secţiune, cetăţenii români care intenţionează să voteze la secţiile de votare care vor fi organizate în afara ţării pot regăsi informaţii de interes privind procedura de votare în străinătate, atribuţiile Ministerului Afacerilor Externe, actele normative în vigoare aplicabile la alegerile din 26 mai 2019.

Lista secţiilor de votare din străinătate va fi publicată cu cel târziu 30 de zile înaintea datei alegerilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 33/2007 şi Hotărârii de Guvern nr. 81/2019. Această secţiune dedicată alegerilor europarlamentare va fi actualizată constant pentru a veni astfel în sprijinul cetăţenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se află sau călătoresc în străinătate să se informeze din timp asupra procesului de votare şi să îşi verifice din timp documentele de identitate româneşti, pentru a îşi putea exercita astfel dreptul de vot în cele mai bune condiţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite