Rotație de cadre în Guvernul ucrainean: Ministrul Apărării ar urma să fie înlocuit cu șeful spionajului militar

0
Publicat:

O rotație de cadre, implicându-i pe ministrul Apărării și pe cel al Justiției, este prevăzută să aibă loc săptămâna viitoare în Guvernul ucrainean, scrie Ukrainska Pravda, care citează surse apropiate dosarului.

Oleksi Reznikov FOTO EPA-EFE
Oleksi Reznikov FOTO EPA-EFE

Potrivit publicației ucrainene, ministrul Apărării Oleksi Reznikov va prelua probabil portofoliul de la Justiție.

„Nimeni din Biroul Președintelui nu are nicio îndoială că el (Reznikov, n. red.) trebuie să rămână în echipă”, a declarat una dintre sursele citate de „Ukrainska Pravda”.

Reznikov va fi înlocuit cu șeful Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării, Kirilo Budanov.

„Lui Kirilo îi este foarte greu să părăsească GUR. Nu vrea să se transfere la Ministerul Apărării, deoarece își dă seama că este o uriașă mașinărie birocratică. Cu toate acestea, nu mai are timp să se gândească la acest lucru”, a spus o sursă din serviciile secrete ale Ucrainei.

Ministrul Justiției în exercițiu, Denis Maliuska, urmează să fie trimis ambasador într-o țară europeană.

Această rotație este anunțată pe fondul unor scandaluri de corupție în Guvernul ucrainean care a expus probleme mai ales în cadrul Ministerului Apărării și Fiscului.

Autoritățile ucrainene dau asigurări că fac din lupta împotriva corupţiei o prioritate în contextul efortului de război şi procesului de aderare la UE.

Potrivit șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Maliuk, este vorba despre o campanie pentru „a da o lovitură duşmanului din interior”. „Nu este decât prima etapă şi nu ne vom opri aici”, a spus el.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri