Românii, interesaţi de imobile din oraşul grecesc Alexandroupoli. Baza americană din regiune este de interes

0
0
Alexandroupoli FOTO Shutterstock
Alexandroupoli FOTO Shutterstock

Investitori din mai multe ţări europene, printre care şi România, cumpără imobile în oraşul de reşedinţă Alexandroupoli din Grecia. Reprezentanţii agenţiilor imobiliare spun că baza militară americană din regiune este de interes pentru investitori.

În prezent, interesul provine din Bulgaria vecină, în proporţie de 10%, din România, în proporţie de 8 până la 10%, precum şi din Germania şi Spania, în timp ce sceptrul este deţinut în proporţie de 80% de locuitorii din alte zone ale judeţului, care decid fie să se mute, fie să investească prin cumpărarea unui imobil, pentru a avea o casă de vacanţă sau un venit suplimentar, scrie TVR.

Anul acesta interesul pentru cumpărare este de aşteptat să se manifeste de la începutul lunii iulie şi va dura până în septembrie, în special din partea vecinilor bulgari care preferă proprietăţi mici între 50.000 şi 70.000 de euro cu scopul principal de a le închiria pentru a avea un alt venit întrucât în ​​ţara lor preţurile sunt ridicate.

Şi în România există persoane care sunt interesate de investiţia în acest oraş, mulţi dintre ei sperând la dezvoltarea sa datorită bazelor militare americane. Acesta ar fi şi principalul motiv pentru care românii şi nu numai doresc să cumpere imobile în zonă.

Alexandroupoli atrage şi interesul investitorilor americani, care în momentul de faţă există doar ca informaţie în cercul agenţilor imobiliari, deşi s-au purtat discuţii cu privire la un Forum în Chicago, pentru ca investitorii şi agenţii imobiliari americani să vină pentru a se informa cu privire la unele proiecte care vor ajuta la realizarea de viitoare investiţii în Alexandroupoli.

Agenţii imobiliari sunt îngrijoraţi de informaţiile referitoare la o iarnă grea, dar şi de schimbările care pot apărea în piaţa imobiliară din cauza războiului din Ucraina.

Insula Samothrace şi celelalte oraşe ale judeţului prezintă un interes scăzut de cumpărare. Grecii care trăiesc în Germania au început din cauza crizei să vândă casele pe care le cumpăraseră în trecut, iar atmosfera s-a schimbat.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite