Românii din Spania au trimis în 2010 cu 4,74% mai mulţi bani acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

381 milioane de euro este suma totală trimisă de imigranţii români din Spania în ţară, anul trecut. Departe de primele trei ţări - aflate, însă, în scădere - Columbia (1,286 miliarde), Ecuador (920 de milioane) sau Bolivia (611 milioane).

Columbia, Ecuador şi Bolivia sunt principalele destinaţii ale banilor trimişi din Spania, dar sumele totale trimise de aceşti imigranţi a scăzut în 2010, comparativ cu anul precedent, informează remesas.org, site citat de El Comercio.

Columbienii au trimis anul trecut 1,286 miliarde de euro în ţară, cu 11 milioane mai puţin decât în 2009 (-0,87%). Imigranţii ecuadorieni au trimis 920 de milioane de euro, cu 42,7 milioane mai puţin ca anul precedent (-4,44%), iar bolivienii, pe locul 3, au trimis 611 milioane de euro, cu 52,2 milioane mai puţin (-7,88%).

Jumătate din bani ajung în America de Sud

Cei mai mulţi bani trimişi din Spania continuă să se concentreze în America Latină, peste jumătate din suma totală de 7,129 miliarde de euro din 2010, ajungând într-una din ţările de pe continentul american. "Sumele de bani trimise din Spania înregistrează mai multe trimestre de creşteri puternice, în ciuda situaţiei economice", semnalează remesas.org, dar "acum ştim că nu toate colectivele de imigranţi şi-au crescut sumele trimise acasă".

Potrivit organizaţiei respective, în timp ce unele colective de imigranţi "sunt încă în criză" în Spania, altele au înregistrat creşteri puternice ale sumelor de bani trimise în ţările de provenienţă şi "exercită rolul de locomotivă asupra celorlalte". Dintre acestea, se remarcă România, Paraguay şi China.

Află câți bani au trimis românii din Spania în România pe adevarul.es

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite