Românii din Cordoba, ajutaţi de Crucea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii din Cordoba, ajutaţi de Crucea Roşie
Românii din Cordoba, ajutaţi de Crucea Roşie

Aproape 80% din imigranţii din provincia Cordoba care au apelat la organizaţiile caritabile şi au primit ajutor sunt români, conform unui bilanţ pe primele nouă luni ale anului 2009.

Acesta a fost realizat de fundaţiile sociale din provincia Cordoba. Pe următoarele locuri în topul emigranţilor care au primit ajutoare se află marocanii, sud-africanii şi lituanienii.

În medie, 700 de români au apelat, de la începutul anului 2009, la serviciile oferite de Asociaţia Caritas, faţă de numai 350 în cursul anului trecut.

Numărul persoanelor care locuiesc în Cordoba şi au rămas fără un loc de muncă a crescut, în ultimele luni, cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Astfel, tot mai multe persoane s-au văzut nevoite să apeleze la centrele de ajutor pentru nevoiaşi, unde primesc alimente gratuite.

Cele mai multe persoane care au primit sprijinul fundaţiilor Crucea Roşie şi Caritas sunt imigranţi care au venit să caute de lucru în agricultură, însă nu au reuşit să găsească niciun post liber şi au rămas pe străzi.

Fundaţiile caritabile oferă persoanelor fără locuinţă adăpost şi o masă caldă. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite