Un oraș din Spania în care trăiesc mulți români este printre cele mai bune din lume pentru rezidenți străini

0
Publicat:

În total, trei orașe spaniole au fost votate într-un clasament al celor mai bune orașe din lume pentru rezidenții străini, unul fiind foarte populat cu români.

În Alicante trăiesc mulți români FOTO: X
În Alicante trăiesc mulți români FOTO: X

Malaga, Alicante și Valencia sunt trei orașe spaniole au ocupat primele trei locuri în cel mai recent clasament al celor mai bune locuri din lume pentru rezidenții străini, votat în cadrul InterNations Expat City Ranking 2023.

Clasamentul a fost întocmit pe baza mai multor criterii, precum ușurința de stabilire, calitatea vieții și finanțele personale.

Malaga, orașul preferat al expatriaților

Málaga ocupă locul 1 din 49 în clasamentul orașelor preferate de expatriați 2023. Potrivit respondenților, Málaga este cel mai bine cotat oraș din lume pentru prietenia locală (locul 1): 89% spun că localnicii sunt deosebit de prietenoși cu rezidenții străini (față de 65% la nivel global). Poate că nu este surprinzător, așadar, că orașul ocupă și locul 2 pentru Găsirea de prieteni.

Indicele calității vieții (locul 2) este un alt punct forte pentru Malaga. Acesta revendică primul loc pentru clima și vremea bine-cunoscute și foarte populare (locul 1), iar mediul său natural (locul 8) intră, de asemenea, în top 10. Din fericire, se pare că există o mulțime de oportunități pentru a te bucura de acesta, deoarece orașul ocupă locul 2 pentru opțiunile sale de petrecere a timpului liber. În plus, Malaga figurează în top 10 la subcategoriile Călătorii și tranzit (locul 8) și Sănătate (locul 10).

malaga, Spania
malaga, Spania

Cea mai slabă (dar totuși peste medie) clasare a orașului în index este locul 13 pentru Munca în străinătate. În schimb, se situează pe locul 41 pentru piața locală a locurilor de muncă. Dar Malaga trage în față în subcategoria Muncă și timp liber (locul 1), revendicând primul loc pentru echilibrul dintre viața profesională și cea privată (locul 1).

În indicele Expat Essentials (7), expatriații sunt, de asemenea, deosebit de mulțumiți de situația locuințelor (6) din Málaga: cazarea nu este doar ușor de găsit pentru expatriați (11), ci și ușor accesibilă (5). Într-adevăr, orașul pare a fi o destinație bună pentru expatriații cu buget redus. Acesta ocupă locul 1 în Indexul Finanțelor Personale, unde se află, de asemenea, în fruntea listei pentru costul general al vieții (locul 1). În general, 88% dintre expatriați sunt mulțumiți de viața lor în Málaga, față de 72% la nivel global.

Alicante, locul unde expatriații găsesc locuințele cele mai accesibile

Alicante ocupă locul 2 din 49. Orașul pierde acest loc de frunte în mare parte din cauza clasării sale pe ultimele 10 locuri în clasamentul Working Abroad Index (locul 40). Expatriații raportează că cultura de afaceri locală nu promovează creativitatea (locul 39), munca independentă (locul 40) sau flexibilitatea (locul 41). Aprecierile privind oportunitățile lor personale de carieră (locul 40) nu sunt mai bune. Alicante excelează în Indicele ușurinței de instalare (locul 2), ocupând primul loc în subcategoria Cultură și primire (locul 1). Expatriații se simt atât bineveniți (locul 1), cât și ca acasă (locul 1) acolo și sunt foarte mulțumiți de viața lor socială (locul 1).

Alicante FOTO: X
Alicante FOTO: X

Iar stilul lor de viață nu pare să fie restricționat de costuri: Alicante se situează pe locul 3 în Indexul Finanțelor Personale. Majoritatea expatriaților (78%) este mulțumită de costul general al vieții, comparativ cu doar 44% la nivel global. În Expat Essentials Index (locul 9), orașul ocupă chiar locul 1 la nivel global pentru locuințe accesibile. Indicele calității vieții (locul 5) este un alt punct forte pentru Alicante. Asistența medicală (locul 5) este atât accesibilă (locul 6), cât și ușor de obținut (locul 8). De asemenea, expatriații se bucură de opțiunile locale excelente de petrecere a timpului liber (locul 7), care sunt îmbunătățite de calitatea excelentă a aerului (locul 7) și de climă și vreme (locul 3). În general, 92% dintre expatriați sunt mulțumiți de viața lor în Alicante, față de 72% la nivel global.

În Alicante există o comunitate numeroasă de români, la fel ca și în Valencia, locul 3 în clasament. 

Valencia, locul cu cel mai bun sistem de sănătate

Valencia se situează pe locul 3 din 49. Ocupă chiar locul 1 la nivel global în Indexul calității vieții. Opțiunile sale de petrecere a timpului liber (locul 3) sunt un punct important: orașul ocupă locul 1 pentru oportunitățile sale de practicare a sporturilor recreative. Atât accesibilitatea (locul 1), cât și disponibilitatea (locul 3) asistenței medicale se numără, de asemenea, printre cele mai bune la nivel mondial. Nici ieșitul în oraș nu este o problemă: este ușor să te deplasezi în Valencia pe jos și cu bicicleta (locul 3), iar transportul public este accesibil (locul 9).

Cu toate acestea, Munca în străinătate (locul 36) în Valencia nu este atât de grozavă. Perspectivele sale de carieră (locul 47) pentru expatriați sunt cele mai prost cotate dintre orașele spaniole incluse în clasament. Iar dacă expatriații reușesc să obțină un loc de muncă acolo, lipsa de siguranță a locului de muncă (locul 47) provoacă și mai multe îngrijorări. Totuși, s-ar putea să merite, deoarece 79% dintre ei sunt mulțumiți de echilibrul dintre viața profesională și cea privată (față de 63% la nivel global).

Valencia
Valencia

Expatriații laudă costul general al vieții (locul 3) în Valencia, ceea ce duce la un loc în top 10 în Indicele finanțelor personale (locul 6). De asemenea, aceștia evidențiază viața economică în Expat Essentials Index (15), unde votează orașul pe locul 7 pentru locuințe accesibile. Dincolo de aceste preocupări practice, expatriații sunt, de asemenea, bine conectați în Valencia. Cei mai mulți se simt bineveniți acolo (față de 67% la nivel global) și aceeași proporție consideră că locuitorii locali sunt prietenoși (89% față de 67% la nivel global pentru ambii factori).

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că 80% sunt mulțumiți de viața lor socială în Valencia, față de doar 56% la nivel global. Aceste rezultate peste medie conduc la o clasare pe locul 6 în Indexul ușurinței de instalare. În general, 91% dintre expatriați sunt mulțumiți de viața lor în Valencia, comparativ cu 72% la nivel global.

Alte două orașe spaniole au obținut, de asemenea, rezultate foarte bune în clasament. Capitala Madrid s-a clasat pe locul 6, în timp ce orașul catalan Barcelona a ocupat locul 13, scrie publicația The Local Spania.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite