Români, acuzaţi de proxenetism în Franţa. Sentinţa se va pronunţa pe 17 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentinţa se va pronunţa pe 17 aprilie FOTO Adevărul
Sentinţa se va pronunţa pe 17 aprilie FOTO Adevărul

Douăzeci şi doi de români, judecaţi de Curtea penală de la Paris într-un caz de proxenetism descris ca fiind „ieşit din comun“ de procurori, îşi vor afla sentinţa la 17 aprilie.

Potrivit agenţiei France Presse, pedepse de până la 10 ani de închisoare au fost solicitate pentru cinci dintre şefii clanului, precum şi interdicţia permanentă de a pătrunde pe teritoriul francez.

Acuzaţii, judecaţi de la 9 martie pentru proxenetism agravat, trafic de persoane şi conspiraţie, sunt acuzaţi că au obţinut profit din prostituţia a 50 de femei, printre care mai multe minore.

Acestea se prostituau la Bois de Boulogne, în vestul Parisului, sau pe marile bulevarde ale Parisului „în condiţii sordide“, a denunţat procurorul Marie Lawrysz în rechizitoriul său.

Printre inculpaţi, mai multe femei, iniţial prostituate apoi proxeneţi, asigurau rolul de „bancheri“ pentru a trimite banii în România.

Mai multe zeci de mii de euro au fost astfel strânse, iar banii au fost folosiţi apoi mai ales la achiziţionarea caselor.

Avocaţii apărării s-au străduit la rândul lor să demonstreze că, departe de a fi o organizaţie mafiotă, este vorba de fapt despre o organizaţie familială, apreciind că se doreşte să se facă din acest proces un exemplu.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite