Roma: Un presupus spărgător, îngropat opt ore într-un tunel către o bancă pe care voia s-o spargă de Sfânta Maria FOTO, VIDEO

0
0
Foto Profimedia
Foto Profimedia

Un presupus hoţ care săpa împreună cu complici un tunel, la Roma, aparent cu scopul de a sparge o bancă, a fost îngropat aproape opt ore în tunelul al cărui plafon s-a surpat, după care a fost salvat, declară vineri Carabinierii AFP.

Incidentul a avut loc joi dimineaţă în jurul orei 11, când podeaua unui centrului comercial de pe Via Innocenzo XI s-a prăbuşit. Trei persoane au reuşit să scape de sub dărămături, doi dintre aceştia au încercat să se facă nevăzuţi dar în final au fost prinşi şi reţinuţi de carabinieri, conforrm La Stampa.

”Doi bărbaţi din Napoli au fost arestaţi din cauză că au opus rezistenţă unui ofiţer public, iar alţi  doi, din Roma, au fost arestaţi cu privire la pagubele provocate, dintre care unul se afla în gaură, iar acum este la spital”, precizează serviciul de presă al Carabinierilor. 

”Ancheta este în curs. Nu excludem să fie hoţi. Aceasta este o ipoteză”, subliniază servciul.

Zeci de pompieri au acţionat timp de opt-nouă ore în jurul unei gropi, pentru a scoate un bărbat care a rămas îngropat la circa 6 metri adâncime sub sute de kilograme de pământ şi de materiale de construcţii după surparea tunelului, a constatat AFP-TV.

La faţa locului au intervenit şi grupurile de Operaţiuni Speciale.

Presa italiană scrie că bărbatul şi complicii săi - arestaţi lângă un magazin gol, sub care săpau tunelul - sunt suspectaţi de faptul că ţinteau o bancă aflată la circa 300 de metri distanî şi plănuiau să intre în aceasta la sfârşitul acestei săptămâni, de Înălţarea Mariei la Cer, la 15 august, când întreaga Italie este liberă.

Prezenţa unui tunel în această zonă are cu greu altă explicaţie decât o lovitură ratată, o ipoteză susţinută de toate cotidianele. Corriere della Sera titra ”Hoţul, blocat nouă ore în tunel”.

La Stampa scrie că ”scopul era să pătrundă în seif”, iar La Repubblica titează ”Sapă un tunel pentru a fura, dar rămâne îngropat”.

”Nimeni nu a acordat cu adevărat atenţie, pentru că acest magazin a fost închiriat, iar toată lumea credea că este în renovare, deşi nu se auzea niciun zgomot”, declară AFP-TV Michele, un locuitor al unui imobil care dă spre partea surpată a tunelului.

Centru comercial fusese închiriat de 4 persoane, cu antecedente penale petru trafic de droguri şi infracţiuni contra patrimoniului. 

Ultimul bărbat salvat de sub dărămături are cutia toracică zdrobită şi se află în stare critică.  

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite