Reuters: Rusia a trimis sânge şi materiale medicale la graniţa cu Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Trei oficiali americani au declarat pentru agenţia de presă Reuters că preşedintele rus Vladimir Putin face noi pregătiri militare la graniţa cu Ucraina.

Oficialii americani care au acceptat să vorbească sub protecţia anonimatului spun că astfel de indicatori concreţi, cum ar fi rezervele de sânge, sunt esenţiali pentru a determina dacă Moscova este pregătită să lanseze o invazie, scrie Digi24.

Dezvăluirea informaţiilor vine în contextul avertismentelor SUA că Rusia se pregăteşte pentru o nouă invazie a Ucrainei în „foarte scurt timp”. 100.000 de miliari ruşi au fost masaţi la graniţa cu această ţară. 

Pentagonul a recunoscut anterior că Rusia a trimis „suport medical” în zonă. Dar dezvăluirea privind rezervele de sânge adaugă un detaliu despre care experţii spun că este esenţial pentru a determina pregătirea militară a Rusiei.

„Nu garantează că va avea loc un alt atac, dar nu recurgi la un atac dacă nu ai astfel de rezerve”, a spus Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA în Europa.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta informaţia. La rândul ei, nici Casa Albă nu a comentat.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite