Restricţiile obligatorii pe timpul nopţii impuse barurilor şi restaurantelor din Berlin au fost anulate în instanţă

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Tribunalul administrativ de la Berlin, sesizat de localuri, a anulat vineri obligaţia impusă barurilor şi restaurantelor din capitala Germaniei de a închide zilnic între orele locale 23.00 şi 6.00, în vederea unei îndiguiri a pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

Tribunalul a fost sesizat de către mai multe restaurante berlineze, care se opun acestor restricţii - impuse începând de la 10 octombrie.

Această hotărâre poate fi atacată în apel la Curtea Administrativă superioară din Berlin-Brandenburg.

Primăria Berlinului a luat decizia de a institui restricţii nocturne, din cauza creşterii îngrijorătoare a numărului cazurilor de COVID-19 în capitală.

Guvernul german a reiterat săptămâna aceasta că este foarte îngrijorat de amploarea contaminărilor în ţară.

Angela Merkel şi liderii regionali au stabilit miercuri, într-o reuniune de criză, o foaie de drum naţională cu noi restricţii, inclusiv închiderea pe timpul nopţii a barurilor şi restaurantelor, pe baza unui anumit prag al contaminărilor.

Germania a înregistrat vineri un nou record de 7.334 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore.

Barurile şi restaurantele sunt obligate să închidă între orele locale 23.00 şi 6.00, un interval orar frecventat în weekend de mii de persoane, în capitală, unde numeroase localuri rămân deschise toată noaptea.

Aceste restricţii, care vizează toate magazinele - cu excepţia farmaciilor şi benzinăriilor -, urmau să rămână în vigoare cel puţin până la 31 octombrie.

Alte oraşe, ca Frankfurtul sau Kolnul, au adoptat măsuri asemănătoare de închidere obligatorie pe timpul nopţii.

La Berlin este vorba despre o nouă lovitură foarte dură aplicată economiei oraşului, deja afectată de închiderea cluburilor de mai multe luni.

Viaţa de noapte a capitalei germane este o componentă esenţială a economiei oraşului.

Numai cluburile au adus Berlinului venituri de peste 1,5 miliarde de euro în 2018.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite