Regina Elisabeta a II-a, testată pozitiv cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Elisabeta a II - a

Regina Elizabeth a II-a a fost testată pozitiv cu Covid-19, a anunţat, duminică, Buckingham Palace, precizând că îşi va îndeplini atribuţiile mai puţin dificile.

Monarhul, în vârstă de 95 de ani, are "simptome uşoare asemănătoare răcelii”, dar se aşteaptă să continue să îndeplinească sarcini mai puţin dificile în această săptămână.

În urmă cu două săptămâni, fiul Reginei, Prinţul Charles, în vârstă de 73 de ani, a fost testat pozitiv covid-19 - a doua oară - şi că s-a plasat în carantină.

El s-a întâlnit cu mama sa cu 48 de ore înainte de test.

„Ea va continua să primească asistenţă medicală şi va urma toate instrucţiunile adecvate”, a precizat palatul într-un comunicat.

Camilla, soţia prinţului Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, a fost şi ea testată pozitiv cu noul coronavirus şi este în autoizolare, a anunţat luni biroul de presă de la Clarence House, reşedinţa oficială a prinţului Charles.

Camilla, în vârstă de 74 de ani, a contractat noul coronavirus pentru prima dată la doar câteva zile după ce prinţul de Wales, în vârstă de 73 de ani, a fost testat pozitiv pentru a doua oară.

Atât prinţul Charles, cât şi ducesa de Cornwall sunt vaccinaţi cu schema completă împotriva COVID-19 şi au fost imunizaţi şi cu dozele "booster".

O sursă din anturajul familiei regale a dezvăluit în 10 februarie pentru Reuters că prinţul Charles s-a întâlnit cu mama lui, regina Elisabeta a II-a, cu două zile înainte să fie testat pozitiv cu noul coronavirus. Sursa a precizat la acea vreme că suverana nu prezenta niciun simptom şi că starea ei de sănătate este monitorizată cu atenţie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite