Regina Elisabeta a II-a îşi sărbătoreşte ziua de naştere printr-o paradă militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina este sărbătorită, oficial, într-o zi de vară, sâmbăta, pentru ca vremea să fie prielnică unei parade militare FOTO AP
Regina este sărbătorită, oficial, într-o zi de vară, sâmbăta, pentru ca vremea să fie prielnică unei parade militare FOTO AP

Regina Elisabeta a II-a îşi sărbătoreşte ziua de naştere oficială sâmbătă, printr-o paradă militară spectaculoasă, dar şi prin acordarea de premii membrilor publicului care au adus servicii naţiunii.

Ziua de naştere a Reginei Marii Britanii este, de fapt, pe 21 aprilie, atunci când Elisabeta a II-a  şi-a aniversat cea de-a 89 zi de naştere. Însă, potrivit tradiţie britanice, ziua ei de naştere se sărbătoreşte şi într-o zi de vară, sâmbăta, atunci când vremea e mai potrivită pentru o paradă militară, notează CNN.

La ceremonie, Regina a fost însoţită de soţul ei, Prinţul Philip, dar şi de alţi membri ai familiei regale. Parada s-a ţinut în centrul Londrei şi a fost condusă, anul acesta, de Gărzile Galeze.

Catherine, Ducesa de Cambridge, a participat şi ea la eveniment, alături de Ducesa de Cornwall, Camilla Parker Bowles, soţia prinţului Charles. Prinţesa Kate este la prima ei apariţie publică după naşterea prinţesei Charlotte, pe 2 mai.

Regina, în cadrul ceremoniei oficiale pentru ziua sa de naştere, oferă premii şi membrilor publicului pentru serviciile aduse naţiunii. Printre cei recunoscuţi anul acesta pentru contribuţia lor se află directorul artistic al teatrului Old Vic, actorul şi activistul Lenny Henry şi muzicianul nord-irlandez Van Morrison.

Un alt premiat este jurnalista Caroline Criado-Perez, care în 2013 a militat pentru ca femeile să fie reprezentate pe bancnotele britanice.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite