Regina Elisabeta a murit. Când va fi încoronat regele Charles al III-lea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În momentul în care Regina Elisabeta a II-a a murit, tronul a trecut imediat și fără ceremonie moștenitorului, Charles, fostul Prinț de Wales.

Printul Charles si regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii FOTO AP

Dar există o serie de pași practici - și tradiționali - pe care trebuies să-i parcurgă pentru a fi încoronat rege.

El va fi cunoscut drept Regele Charles al III-lea. Aceasta a fost prima decizie a domniei noului rege. Ar fi putut alege dintre oricare dintre cele patru nume ale sale - Charles Philip Arthur George. Nu este singurul care se confruntă cu o schimbare a titlului.

Deși este moștenitorul tronului, prințul William nu va deveni automat prinț de Wales. Cu toate acestea, moștenește imediat celălalt titlu al tatălui său, Duce de Cornwall. Soția sa Catherine va fi cunoscută drept Ducesa de Cornwall.

Va exista și un nou titlu pentru soția lui Charles, al cărei titlu complet va fi Regină consoartă - consort este termenul folosit pentru soțul monarhului.

Ceremonii formale

În primele 24 de ore după moartea mamei sale, Charles va fi proclamat oficial rege. Acest lucru se întâmplă la Palatul St James din Londra, în fața unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare.

Acesta este alcătuit din membri ai Consiliului Privat - un grup de deputați - precum și din câțiva funcționari publici de rang înalt , înalți comisari ai Commonwealth-ului și primarul Londrei.

Peste 700 de persoane au dreptul, teoretic, să participe, dar având în vedere timpul scurt, este posibil ca numărul real să fie mult mai mic. La ultimul Consiliu de Aderare din 1952 au participat aproximativ 200.

În mod tradițional, regele nu participă

La întâlnire, va fi anunțată moartea reginei de Lordul Președinte al Consiliului Privat (în prezent deputat Penny Mordaunt), iar o proclamație va fi citită cu voce tare.

Formularea proclamației se poate schimba, dar în mod tradițional se țin o serie de rugăciuni, lăudând monarhul anterior și promițând sprijin pentru cel nou.

Această proclamație este apoi semnată de o serie de personalități de rang înalt, inclusiv prim-ministrul, Arhiepiscopul de Canterbury și Lordul Cancelar.

Prima declarație a regelui

Consiliul de Aderare se întrunește din nou - de obicei o zi mai târziu - și de data aceasta va participa Regele, împreună cu Consiliul Privat.

Nu există nici un „jurământ” la începutul domniei unui monarh britanic, în stilul altor șefi de stat, cum ar fi președintele SUA. Dar există o declarație făcută de noul rege și - în conformitate cu o tradiție care datează de la începutul secolului al XVIII-lea - el va depune un jurământ pentru păstrarea Bisericii Scoției.

După un sunet de trâmbită, se va face o proclamație publică prin care se declară Charles noul rege. Aceasta va fi realizată dintr-un balcon deasupra Curții Friary din Palatul St James. Se va striga: „Dumnezeu să-l apere pe Rege”, iar pentru prima dată din 1952, când va fi cântat imnul național, cuvintele vor fi „Domnezeu să-l apere pe Rege”.

Salve de armă vor fi trase în Hyde Park, Turnul Londrei și de pe navele militare, iar proclamația care îl anunță pe Charles ca rege va fi citită la Edinburgh, Cardiff și Belfast.

Încoronarea regelui Charles al III-lea

Punctul culminant va fi încoronarea, când Charles este încoronat oficial. Din cauza pregătirilor necesare, încoronarea nu va avea loc foarte curând după urcarea pe tron. Regina Elisabeta a urcat pe tron ​​în februarie 1952, dar a fost încoronată abia în ​​iunie 1953.

În ultimii 900 de ani, încoronarea a avut loc în Westminster Abbey - William Cuceritorul a fost primul monarh care a fost încoronat acolo, iar Charles va fi al 40-lea.

Este un serviciu religios anglican, ținut de Arhiepiscopul de Canterbury, iar la punctul culminant al ceremoniei, el va așeza pe capul lui Charles Coroana Sfântului Eduard - o coroană din aur solid, datând din 1661.

Aceasta este piesa centrală a Bijuteriilor Coroanei din Turnul Londrei și este purtată de monarh doar în momentul încoronării (nu în ultimul rând pentru că cântărește 2,23 kg).

Spre deosebire de nunțile regale, încoronarea este un eveniment de stat - guvernul plătește pentru asta și, în cele din urmă, decide lista invitaților.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite