Regele Charles al III-lea revine la îndatoririle publice. A făcut o vizită la un centru de tratare a cancerului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea, care este tratat pentru un cancer nespecificat, a revenit marți la îndatoririle publice cu primul său angajament oficial de la diagnosticarea sa, după ce medicii săi au fost "foarte încurajați" de progresele sale.

Regele Charles a vizitat un centru de tratare a cancerului
Regele Charles a vizitat un centru de tratare a cancerului

Monarhul în vârstă de 75 de ani a dezvăluit că se luptă cu cancerul la începutul lunii februarie și își continuă tratamentul în timp ce își reia angajamentele publice.

Prima intrare proaspătă în agenda sa a fost o vizită la un centru de tratament al cancerului din Londra, unde s-a întâlnit cu pacienți și clinicieni, scrie edition.cnn.com.

Regele, care este patronul organizației Macmillan Cancer Support de aproape trei decenii, a fost însoțit de soția sa, regina. Cei doi au părut în formă, zâmbind și salutând binevoitorii adunați în apropiere la sosire, înainte de a fi întâmpinați la spital de personalul medical.

Camilla, în vârstă de 76 de ani, este președinta organizației caritabile Maggie's, care se ocupă de îngrijirea și sprijinirea bolnavilor de cancer, din 2008.

Regele a rămas în mare parte departe de ochii publicului în timpul tratamentului său de până acum, cu excepția unei ieșiri în duminica de Paște, când a încântat mulțimile cu o plimbare improvizată după ce a participat la biserică împreună cu mai mulți membri ai familiei.

Vizita de marți la University College Hospital Macmillan Cancer Centre a avut ca scop să reitereze valoarea diagnosticării timpurii și să atragă atenția asupra unora dintre cercetările inovatoare care au loc acolo.

Regele Charles a vizitat un centru de tratare a cancerului
Regele Charles a vizitat un centru de tratare a cancerului

Regele a fost foarte deschis în ceea ce privește sănătatea sa, mai ales în comparație cu predecesorii săi. Primul său angajament public major de la diagnosticarea sa este în mare măsură o continuare a dorinței sale de a crește gradul de conștientizare și de a încuraja publicul să se sfătuiască în cazul în care observă orice simptome posibile.

El s-a bazat pe experiența sa personală recentă atunci când a vorbit cu echipele medicale, precum și în timp ce a intrat în legătură cu pacienții și familiile acestora marți.

În timp ce i s-a făcut un tur al unității medicale, care sprijină identificarea și tratamentul unei game largi de afecțiuni oncologice, i s-a arătat cum scanerele CT ajută la depistarea timpurie. În timpul vizitei sale, acesta a pus frecvent întrebări și a făcut comentarii despre importanța diagnosticării timpurii.

Regele Charles a vizitat un centru de tratare a cancerului
Regele Charles a vizitat un centru de tratare a cancerului

Mai târziu, a stat de vorbă cu mai mulți pacienți cu cancer, inclusiv cu Lesley Woodbridge, care făcea chimioterapie în momentul în care monarhul a trecut pe acolo. În timp ce stătea de vorbă, el i-a spus: "Și eu trebuie să-mi fac tratamentul în această după-amiază", potrivit agenției britanice de presă PA Media. Charles însuși a primit un tratament ambulatoriu nespecificat în ultimele trei luni.

Ieșirea regelui a avut loc în momentul în care a fost anunțat ca fiind noul patron al Cancer Research UK. În timp ce se afla la centru, el urma să se întâlnească cu medicul șef al organizației, Charlie Swanton, care a condus un proiect numit TRACERx, axat pe cancerul pulmonar.

Deși Palatul Buckingham a anunțat vineri că Regele a primit undă verde pentru a-și relua îndatoririle publice, va fi o revenire prudentă.

Un purtător de cuvânt al palatului a declarat că regele a fost "foarte încurajat să reia unele îndatoriri publice și foarte recunoscător echipei sale medicale pentru îngrijirea și expertiza lor continuă".

Palatul a mai spus că evenimentele viitoare vor fi adaptate acolo unde este necesar pentru a minimiza orice risc pentru convalescența sa.

Palatul nu a precizat câte angajamente au fost adăugate în agenda regelui sau dacă acesta va putea participa la parada de ziua sa de naștere din Londra sau la comemorarea a 80 de ani de la Ziua Z în Normandia, în iunie.

Cu toate acestea, a fost confirmat că îi va primi pe Împăratul și Împărăteasa Japoniei pentru o vizită de stat la sfârșitul acelei luni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite