Regatul Unit va sprijini ţările pregătite să trimită avioane de vânătoare imediat Ucrainei VIDEO

0
Publicat:

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat sâmbătă că Londra „este gata'' să sprijine aliaţii care au avioane de vânătoare pregătite pentru a fi trimise imediat Ucrainei, informează Reuters, ciatată de Agerpres.

Rishi Sunak. FOTO EPA EFE jpg
Rishi Sunak. FOTO EPA EFE jpg

Declarația a fost făcută la Conferinţa de securitate de la Munchen.

Rishi Sunak nu a exclus posibilitatea ca Forţele Aeriene Regale să furnizeze avioane Ucrainei, dar a refuzat să facă o promisiune fermă în această privinţă.

„Furnizăm bucuroşi asistenţă oricărei ţări capabile să îi livreze Ucrainei avioane de vânătoare chiar acum. Regatul Unit este gata să sprijine şi acele ţări'', a spus spremierul britanic

Cu prilejul vizitei făcute săptămâna trecută la Londra de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Downing Street a anunţat că Ministerul Apărării britanic va antrena piloţi ucraineni pe avioane la standarde NATO.

Pe 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o „operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite