Reding: Analizăm faptele, nu promisiunile din România. Am primit sute de scrisori. Unele dezvăluie lucruri şocante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viviane Reding,  vicepreşedintele  Comisiei Europene, stă cu ochii  pe ţara noastră
Viviane Reding, vicepreşedintele Comisiei Europene, stă cu ochii pe ţara noastră

Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding a precizat astăzi că îngrijorările Executivului UE legate de starea democraţiei în România sunt în continuare mari, că „lucrurile nu au evoluat" şi că îi sunt semnalate detalii „şocante" legate de controversele de la Bucureşti.

„Încă sunt foarte îngrijorată în legătură cu situaţia democraţiei din România şi întreaga Comisiei de altfel. În raportul MCV, Comisia şi-a exprimat această îngrijorare iar preşedintele Jose Barroso şi-a declarat public îngrijorările şi i-a înmânat primului ministru român o listă cu 11 puncte care trebuiau îndeplinite pentru a aduce Românie la un sistem democratic echilibrat", a spus Reding.

Comisar european pentru justiţie, Reding a precizat că, de la momentul transmiterii îngrijorărilor Bruxelles-ului către Bucureşti „lucrurile nu au evoluat". „Nu s-a schimbat nimic. Iar noi analizăm fapte, nu promisiuni. Noi analizăm legea şi modul în care este aplicată. După cum ştiţi CE va reveni cu o analiză intremediară în cadrul MCV (n.n. Mecanismul pentru Cooperare şi Verificare în justiţie) până la sfârşitul anului, cel mai târziu. Până atunci situaţia va fi observată îndeaproape", a mai spus vicepreşedintele CE.

Întrebată despre conţinutul scrisorilor unor intelectuali români şi străini vis a vis de situaţia din România, Reding a precizat: "Am primit sute de scrisori, iar unele dintre ele dezvăluie nişte lucruri cu adevărat şocante"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite