Reacția Președinției Ucrainei după ce un ONG din Kiev a fost inclus printre laureații Premiului Nobel pentru Pace 2022

0
0

Administrația Prezidențială de la Kiev a afirmat vineri că populaţia Ucrainei, confruntată cu invazia rusă, este un „artizan al păcii”, la puţin timp după ce ONG-ul ucrainean Centrul pentru Libertăţi Civile a devenit co-laureat a Premiului Nobel pentru Pace din 2022, transmite AFP.

Andrii Iermak, șeful de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski FOTO Arhivă
Andrii Iermak, șeful de cabinet al președintelui Volodimir Zelenski FOTO Arhivă

„Poporul ucrainean este astăzi principalul artizan al păcii, în care trebuie să existăm fără agresiune”, a scris pe aplicaţia Telegram şeful de cabinet al preşedinţiei ucrainene, Andrii Iermak.

Acest Premiu Nobel pentru Pace acordat unor organizaţii care au cercetat abuzurile asupra drepturilor omului survine în contextul în care Ucraina luptă împotriva unei invazii ruse ce a atras acuzaţii că au fost comise numeroase crime de război.

Anul trecut, Premiul Nobel pentru Pace a mers la doi campioni al libertăţii presei şi informaţiilor, jurnalista filipineză Maria Ressa şi jurnalistul rus Dmitri Muratov.

Premiul, care constă într-o diplomă, o medalie de aur şi un cec de 10 milioane de coroane (912.000 de euro), care va fi împărţit între laureaţi, va fi înmânat la 10 decembrie în cadrul unei ceremonii la Oslo.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite