Război în Ucraina. O deputată din Consiliul Regional Zaporojie şi reprezentantă a tătarilor ar fi fost răpită de trupele ruse

0
0
Leila Ibraghimova FOTO Arhivă
Leila Ibraghimova FOTO Arhivă

Leila Ibraghimova, membră a Consiliului Regional Zaporojie, ar fi fost răpită din propria casă din Melitopol de către soldaţi ruşi, a anunţat un membru al Uniunii Tătarilor din Crimeea.

Leila Ibraghimova este directoarea Muzeului Regional Melitopol. Ştirea răpirii deputatei a fost făcută joi, 10 martie, pe reţeaua de socializare Facebook de către Eskender Bariev, membru al Uniunii Tătarilor din Crimeea, penisulă anexată de Rusia în 2014.

„Astăzi, la Melitopol, la ora 6 dimineaţa, bărbaţi înarmaţi purtând uniforme militare ruseşti au pătruns în casa Leilei Ibraghimova, adjunctă a Consiliului Regional Zaporojie, reprezentantă a poporului indigen tătar din Crimeea, directoarea Muzeului Regional Melitopol. Leila Ibraghimova a fost dusă într-o direcţie necunoscută”, a declarat Eskender Bariev.

Conform spuselor lui Eskender Bariev, domiciliul deputatei a fost răvăşit în urma percheziţiei. Ba mai mult, soldaţii ruşi i-au sustras telefoanele mobile.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite