Război în Ucraina. Borodianka, oraşul cel mai atacat de lângă Kiev „nu mai există” FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Borodianka, oraş aflat la nord-vest de Kiev, a fost distrus complet de bombardamentele trupelor ruse. Borodianka a fost bombardat constant de trupele ruse, care au lăsat în urma lor distrugeri şi un peisaj fantomatic. Cartiere întregi de blocuri au fost distruse în urma atacurilor.

GALERIE FOTO 

Toate clădirile din piaţa centrală au fost distruse. În zidurile unor imobile au rămas goluri imense în urma atacurilor şi exploziilor. 

Pe străzi se află maşini incendiate şi vehicule ruseşti carbonizate. Statuia poetului ucrainean Taras Shevchenko a fost deteriorată, prezentând găuri de schije. 

Oamenii trec cu bicicletele prin faţa ruinelor sau care se roagă la locul unei gropi comune. 

Au fost efectuate peste 7.000 de sesizări privind crimele de război produse de trupele ruse în regiunea Kiev. Acestea au fost înregistrate la Parchetul general al Ucrainei, urmând să fie investigate. 

Irina Venediktova procurorul general al Ucrainei a comunicat că Borodianka este oraşul afectat cel mai grav de la declanşarea „operaţiunii speciale”. De asemenea, Venediktova a accentuat faptul că numărul victimelor din Borodianka este mai mare decât în orice alt oraş. 

„Nu mai există apă şi electricitate... Nu mai există Borodianka. Este aproape complet distrus. Centrul oraşului este pur şi simplu îngrozitor", afirma Oleksiy Kuleba, directorul administraţiei regionale, citat de CNN, în urmă cu câteva zile. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite