Răspunsul Kievului după ce Ungaria a difuzat un videoclip în care îndeamnă la pace VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile maghiare au lansat un videoclip în care se face apel la o pace rapidă în Ucraina și care prezintă Crimeea ca făcând parte din teritoriul rusesc, a relatat European Pravda.

Într-un videoclip în care face apel la pace Ungaria prezintă Crimeea ca parte a Rusiei FOTO Captură
Într-un videoclip în care face apel la pace Ungaria prezintă Crimeea ca parte a Rusiei FOTO Captură

Opoziția maghiară a fost cea care a atras atenția asupra videoclipului, care a fost difuzat la începutul săptămânii.

Zeci de mii de copii au rămas orfani, sute de mii de case au fost distruse, peste zece milioane de oameni au fost obligați să-și părăsească locuințele, dar războiul continuă și ar putea lesne deveni global. Ajunge cu războiul. Doar o încetare a focului poate pune capăt distrugerii, doar negocierile de pace pot salva vieți. Este timpul pentru pace”, se aude în video.

Aceste cuvinte sunt însoțite de imagini fără text care înfățișează copii și femei refugiați, tancuri și o hartă a Ucrainei care nu include și teritoriul Crimeei.

Oficial, Ungaria, împreună cu marea majoritatea țărilor lumii, nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia în 2014.

Într-un interviu acordat vineri postului de radio de stat ungar, premierul Viktor Orbán a vorbit despre pierderile grele pe care le va suferi în timpul contraofensivei și a făcut apel la negocieri cu Moscova. Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a răspuns vineri la aceste comentarii, notează European Pravda.

„Atunci când cineva începe să spună: «Nu contraatacați, hai să negociem»- ei bine, dacă ești atât de inteligent, poate că îl poți convinge pe Putin să își retragă trupele din Ucraina și atunci nu va mai exista o contraofensivă", a spus el.

Kuleba a respins tentativele „de a aborda constant problemele prin prisma faptului că Ucraina trebuie să sacrifice ceva pentru a ajunge la o soluție”.

„Aceasta este o logică perversă, o logică bolnavă care a eșuat complet între 2014 și 2022. Dacă vreți să ajutați, folosiți-vă conexiunile și contactele și convingeți-l pe Putin să părăsească Ucraina”, a subliniat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite